Olivtvål 'Aleppo Tradition', med lagerolja, fast & vegetabilisk

109 SEK


Kvar i lager:  

Aleppo-tvål Tradition är en olivtvål med 8 % lagerolja (olja från lagerblad). En fast handgjord olivtvål för dagligt bruk som skonsamt rengör huden utan att löddra mycket. Olivoljan förnyar hudvävnad och reglerar hudens naturliga fuktbalans. Den är rik på antioxidanter och ämnen med antiinflammatoriska effekter. Lageroljan är antiseptisk och särkilt bra för känslig hud.
Låt tvålen verka någon minut för att nå full effekt. Tvålen kan användas även till hårtvätt och vid rakning. 

Olivtvålen är nedbrytbar och belastar därför inte miljön.

Ingredienser: 92 % Olivolja  (Sodium Olivate),  8 % lagerolja (Sodium laurelate) vatten, glycerin, natriumklorid, natriumhydroxid.

Vikt: 200 g.

Utan palmolja. Utan tillsatser.

Tips: Handgjord fast tvål är lika hygienisk att använda som flytande tvål när den få torka mellan användningarna. Lägg den på ett tvålfat där vattnet kan rinna av. 

  • Ursprung: Syrien.
  • Producent / Importör: Karawan authentic / Fairkauf.

Staden Aleppo i Syrien är sedan mer än tusen år känd för sin tvåltillverkning. Oliver pressas, den utvunna oljan blandas med vatten och natriumhydroxid/lut och kokas sedan ett dygn i stora kopparkittlar. Den pastaliknande massan torkas, skärs för hand och präglas. Sedan får bitarna mogna under ett valv i nio månader.

I den krigshärjade staden Aleppo har tvålproduktionen åter kommit igång. 20 cent per tvål ges till en oberoende tysk organisation, Orienthelfer, som tillsammans med lokala organisationer hjälper flyktingar i Libanon och Syrien att skapa sig ett nytt liv.

Valv der olivtåvlen torkas i flera månader. Foto: Karawan authentic