Dekorera barnrummet

Dekorera barnrummet med girlanger, mobiler

Girlanger, mobiler och tygtavlor är presenter med många fördelar: De tar inte mycket plats. De inskränker inte heller på lekytan. De kan lätt flyttas till ett annat ställe i rummet. De kan kompletteras med barnets egna kreationer.

Det allra bästa är:
Du kan berätta för barnen att denna present har gjorts av människor som får bra betalt. Dekorationerna görs för hand, det krävs ibland många arbetssteg. Hantverkarna är duktiga och har blivit mycket skickliga. De gillar att göra sitt arbete. 

Tillsammans med barnet kan du prata om Nepal, Indien eller Sri Lanka, om människorna och naturen. Ni kan ta reda på vad rättvis handel betyder för dem. Läs exempelvis här om organisationen Sasha i Indien.

Naturmaterial som dekoration till vägg och fönster

Hos oss kan du köpa dekorationer till vägg och fönster, exempelvis girlander och mobiler. Alla är handgjorda under rättvisa förhållanden. De består av naturmaterial eller återvunnet material. Särskilt tovad ull är omtyckt. Ull är ett material som vi ofta förknippar med varma, lugnande känslor. 

Lekfulla girlang-dekorationer till barnrummet

Barnens egna alster är den bästa dekorationen, men köpta handgjorda dekorationer är en bra komplettering. En sådan dekoration blir en lekfull detalj som inspirerar barnen och gör det stökigaste barnrum trivsamt.

Färgglada dekorationer till barnrum. Av tovad ull eller återvunnet tyg. Handgjorda och Fair Trade på Klotet Lund