Dekorera barnrummet

Dekorera barnrummet med girlanger, mobiler

Girlanger, mobiler och tygtavlor är dekorationer med många fördelar: De tar inte mycket plats. De inskränker inte på lekytan. De kan lätt flyttas till ett annat ställe i rummet. De kan kompletteras med barnets egna kreationer. De är inte minst fina presenter.

Det allra bästa är:
Du kan berätta för barnen att denna present har gjorts av människor som får bra betalt. Dekorationerna görs för hand, det krävs ibland många arbetssteg. Hantverkarna är duktiga och har blivit mycket skickliga. De gillar att göra sitt arbete. 

Tillsammans med barnet kan du prata om Nepal, Indien eller Sri Lanka, om människorna och naturen där. Ni kan ta reda på vad rättvis handel betyder för invånarna. Läs exempelvis här om organisationen Sasha i Indien.

Naturmaterial som dekoration till barnrunnets vägg och fönster

Barnens egna alster är den bästa dekorationen, men köpta handgjorda dekorationer som är dessutom Fair Trade, är en bra komplettering. En sådan dekoration blir en lekfull detalj som inspirerar barnen och gör det stökigaste barnrum trivsamt.

På Klotet Lund köper du dekorationer till barnrummets vägg och fönster som är handgjorda under rättvisa förhållanden. De består av naturmaterial eller återvunnet. Särskilt tovad ull är omtyckt. Ull är ett material som vi ofta förknippar med varma, lugnande känslor. 


Färgglada dekorationer till barnrum. Av tovad ull eller återvunnet tyg. Handgjorda och Fair Trade på Klotet Lund