• Magnetsiffror i blandade färger & med olika motiv i öppen grön träram, därtill tecken för plus, minus, multiplikation & lika med.
  • samma magnetsiffror som i föregående bild, med räkneexempel 2+5=7.

Magnetsiffror i trä, med ram

195 kr


Magnetsiffror med olika söta figurer i grön träram. Tecken för de vanligaste räknesätten medföljer. 

Mått: längd: 42 cm, höjd: 9 cm..

Tillverkat av gummiträ och målat med giftfria färger.

Ursprung: Sri Lanka.

Alla gummiträd på Sri Lanka är planterade. Efter ca 25 år producerar de ingen latex och då huggs de ner och återplantering sker. 
Återplanteringen är noga reglerad och övervakad på Sri Lanka. Trädavverkning, sågning och torkning görs av  ett närstående företag som är miljöcertifierat av den internationella organisationen Forest Stewardship Council FSC.

Producent: Selective Designs.

Certifiering: Fair Trade, Forest Stewardship Council (FSC).

Miljöaspekten är viktig för Selective Designs. Endast  gummiträ som utrangerats för gummiutvinning kommer till användning. Alla gummiträd på Sri Lanka är planterade. Efter ca 25 år slutar de producera latex och då huggs de ner; återplanteringen är noga reglerad och kontrolleradTrädavverkning, sågning och torkning görs av ett lokalt företag som är miljöcertifierat av den internationella organisationen Forest Stewardship Council FSC.

Sedan många år kommer produkterna från Selective Designs till Klotet genom det lilla svenska företaget FairWood med bas i Halmstad. FairWood är sedan 2015 delägare i Selective Designs. Tillsammans skapas unika leksaker och möbler för barn. Produkterna håller hög kvalitet. Leksakerna förenar ofta barnets lekglädje med ett pedagogiskt innehåll.