• Sluten blå låda med schablon för pussel-läggande. En färdig pusselbild syns: brun-vit kanin med mönstrad jacka & kortbyxor.
  • Öppen låda med en kanin inne, en kanin i locket som ligger bredvid, en kanin utanför. Kaninerna är ihoppusslade.
  • Öppen låda med en kanin inne, en kanin i locket som ligger bredvid, en kanin utanför. Kaninerna är ihoppusslade på annat sätt.

Pussel i trälåda, kaniner

195 kr


Träpussel i låda med gulliga kaniner. Varje kanin är delad i tre delar och går att kombinera på olika sätt.

Storlek: längd: 14,5 cm, bredd: 13 cm, höjd: 5,5 cm.

Tillverkat av gummiträ och målat med giftfria färger.

Ursprung: Sri Lanka.

Producent: Selective Designs

Certifiering: Fair Trade, Forest Stewardship Council (FSC).

Miljöaspekten är viktig för Selective Designs. Endast  gummiträ som utrangerats för gummiutvinning kommer till användning. Alla gummiträd på Sri Lanka är planterade. Efter ca 25 år slutar de producera latex och då huggs de ner; återplanteringen är noga reglerad och kontrolleradTrädavverkning, sågning och torkning görs av ett lokalt företag som är miljöcertifierat av den internationella organisationen Forest Stewardship Council FSC.

Sedan många år kommer produkterna från Selective Designs till Klotet genom det lilla svenska företaget FairWood med bas i Halmstad. FairWood är sedan 2015 delägare i Selective Designs. Tillsammans skapas unika leksaker och möbler för barn. Produkterna håller hög kvalitet. Leksakerna förenar ofta barnets lekglädje med ett pedagogiskt innehåll.