• Klädhängare i trä för barnkläder, galgar  i trä för bebiskläder/babykläder. Vita prickar på blå respektive röd bakgrund. Tillverkade för Fair Trade.
  • Klädhängare i trä för barnkläder, galge i trä för bebiskläder/babykläder. Vita prickar på blå bakgrund. Tillverkad för Fair Trade.
  • Klädhängare i trä för barnkläder, galge i trä för bebiskläder/babykläder. Vita prickar på röd bakgrund. Tillverkad för Fair Trade.

Klädgalge för barnkläder57 kr


Galgar till barnkläder och babykläder, med vita prickar på blå eller röd bakgrund. Obs! Det angivna priset är för en styck galge.

Tillverkade av gummiträ och målad med giftfria färger.

Storlek: l: 30,5 cm.

Material: Gummiträ och metall.

Ursprung: Sri Lanka.

Producent: Selective Designs

Certifiering: Fair Trade, Forest Stewardship Council (FSC).

Miljöaspekten är viktig för Selective Designs. Endast  gummiträ som utrangerats för gummiutvinning kommer till användning. Alla gummiträd på Sri Lanka är planterade. Efter ca 25 år slutar de producera latex och då huggs de ner; återplanteringen är noga reglerad och kontrolleradTrädavverkning, sågning och torkning görs av ett lokalt företag som är miljöcertifierat av den internationella organisationen Forest Stewardship Council FSC.

Sedan många år kommer produkterna från Selective Designs till Klotet genom det lilla svenska företaget FairWood med bas i Halmstad. FairWood är sedan 2015 delägare i Selective Designs. Tillsammans skapas unika leksaker och möbler för barn. Produkterna håller hög kvalitet. Leksakerna förenar ofta barnets lekglädje med ett pedagogiskt innehåll.