• Klädhängare, vägghängare med en knopp, ekologiskt gummiträ, motiv Segelbåt, handgjort i Sri Lanka. Fair Trade.
  • Baksidan på klädhängaren, vägghängaren, 'Segelbåt'. Fästas enkelt på väggen.

Klädhängare i trä, 1 knopp, barnkläder, 'Segelbåt'

49 SEK


Kvar i lager: 4 

Vägghängare med en knopp, till barnkläder. formad som en segelbåt passar hängaren både i barnrummet och i sommarhuset vid stranden. Den gör det lättare att hålla ordning på kläderna. Klädhängaren är tillverkad av gummiträ och målad med giftfria färger.

Storlek: ca 20 x 14 cm

Knoppens längd: ca 3 cm.

Material: Gummiträ, giftfria färger.

Miljöaspekten är viktig för Selective Designs. Endast  gummiträ som utrangerats för gummiutvinning kommer till användning. Alla gummiträd på Sri Lanka är planterade. Efter ca 25 år slutar de producera latex och då huggs de ner; återplanteringen är noga reglerad och kontrolleradTrädavverkning, sågning och torkning görs av ett lokalt företag som är miljöcertifierat av den internationella organisationen Forest Stewardship Council FSC.

Sedan många år kommer produkterna från Selective Designs till Klotet genom det lilla svenska företaget FairWood med bas i Halmstad. FairWood är sedan 2015 delägare i Selective Designs. Tillsammans skapas unika leksaker och möbler för barn. Produkterna håller hög kvalitet. Leksakerna förenar ofta barnets lekglädje med ett pedagogiskt innehåll.