• Rolig bilderbok 'Katten med kringlan' av Najjar/Faidhi. 3-6 år. Förlaget Hjulet.
  • Rolig bilderbok 'Katten med kringlan' av Najjar/Faidhi. 3-6 år. Förlaget Hjulet. Titelsidan med illustration.
  • Rolig bilderbok 'Katten med kringlan' av Najjar/Faidhi. 3-6 år. Förlaget Hjulet. Exempel på sida. Katten rymmer med kringlan.
  • Rolig bilderbok 'Katten med kringlan' av Najjar/Faidhi. 3-6 år. Förlaget Hjulet. Exempel på sida. Katten springer på grönsakstorget.
  • Rolig bilderbok 'Katten med kringlan' av Najjar/Faidhi. 3-6 år. Förlaget Hjulet. Exempel på sida. Lyckligt slut.

Bilderbok 'Katten med kringlan'

99 SEK


Kvar i lager: 1

Text: Taghreed Najjar.
Illustrationer: Zainab Faidhi
Översättare: Elisabet Risberg
Format: 24 x 24 cm.
Förlaget Hjulet.
ISBN 9-789-185-573615.

3-6 år.

Många barn hjälper till där hemma. Här är det Ali som hjälper sin pappa att sälja de goda kringlorna på stan.

Med ett recept för att baka egna kringlor (ka'ak)

Från baksidestexten:
"Katten Simsim springer fram till Ali. Han vill leka. Men Ali har inte tid, han ska sälja kringlor på torget. Plötsligt får Simsim en idé: 'Jag är ett lejon och kringlan är en brinnande ring!”'Och som ett cirkuslejon tar han ett skutt genom kringlan! Men Simsim är stor och kringlan är liten så den fastnar runt halsen på honom. Simsim rusar iväg … Ali springer efter … och nu går jakten genom staden …"

Författaren Taghreed Najjar är palestinier och bosatt i Jordanien. Hon räknas till pionjärerna inom den moderna arabiska barnbokslitteraturen och idag ger hon ut böcker för barn i alla åldrar.

Zainab Faidhi är uppvuxen i Irak och nu mera bosatt i USA. Hon är arkitekt, men utbildade sig inom animation i London och arbetar idag med animering och illustrationer.

Det lilla danska förlaget Hjulet ger ut ”varma böcker från varma länder”; bilderböcker som inkännade berättar om livet i länder bortom Europa.