• Bilderbok 'Sivus sex önskningar', omslag framsidan
  • Bilderbok 'Sivus 6 önskningar', Daly, en sida.
  • Bilderbok 'Sivus sex önskningar', utdrag

Bilderbok 'Sivus sex önskningar'

156 SEK

99 SEK


Kvar  i lager: 1

Text och illustrationer: Jude Daly.
Format: 28 x 22 cm.
Förlaget Hjulet.
ISBN 978-91-85573-19-6.


3 - 6 år.

Berättelsen om Sivu är en folksaga som återfinns i olika versioner i många kulturer. Denna version är förlagd till vår tid, samtidigt som stenhuggaren Sivu inte skiljer sig mycket från den taoistiska berättelsen som ligger till grunden. 

Baksidestext:
"Sivu är en stenhuggare som skapar fantastiska skulpturer i sten. Men han är fattig, och med tiden blir han bitter och avundsjuk. Han skulle så gärna vilja vara rik och mäktig. Då skulle han väl äntligen bli lycklig? Plötsligt slår Sivus önskning in. Han blir en rik affärsman. Men Sivu vill snart bli ännu mäktigare. Då slår hans önskning in igen! Nu är Sivu borgmästare. Men då vill han bli solen, och så ett regnmoln, och sedan vinden, och till slut vill han bli ett mäktigt klippblock som ingen kan rå på. Nu finns det väl ingen som är mäktigare än Sivu?"

Illustratören Jude Daly bor i Cape Town i Sydafrika. Hon är internationellt känd och uppskattad för sina skickliga och stilsäkra illustrationer av barnböcker och folksagor från hela världen.

Det lilla danska förlaget Hjulet ger ut ”varma böcker från varma länder”; bilderböcker som berättar om livet i länder bortom Europa.