• Svala av plåtrester, med blå glittrande rygg. Konstnärligt handarbete från Zimbabwe. Fair Trade. Huset ved havet, Danmark.
  • Två svalor, återvunna plåtrester, med blå rygg. Konstnärligt handarbete från Zimbabwe. Fair Trade. Huset ved havet, Danmark.

Metallkonst från Zimbabwe, 'Svala', up-cycling

215 SEK

190 SEK


Kvar i lager: 2

Detta lilla konstverk av metallrester, en ladusvala, är en originell prydnad i trädgården och på balkongen. Svalan får dig att minnas sommarens fina dagar. Samtidigt är detta konstnärliga handarbete ett kreativt sätt för återvinning, upcycling, och att värna om miljön. 

Ladusvalan med sin blå rygg och långa stjärt har skapats  Många svalor tillbringar den europeiska vintern i södra Afrika. 

Storlek: 18 x 6 x 6 cm

Material: metallskrot, färg

  • Ursprung: Zimbabwe
  • Producent/Importör: Huset ved havet 
  • Certifiering: Fair Trade.

Metallfåglarna skapas av skickliga svetsare i ett konstnärs-kooperativ i utkanten av Harare i Zimbabwe, i samarbete med danska Huset ved havet, ett litet danskt Fair Trade-företag med medarbetare i Danmark och Zimbabwe. Social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet är grundläggande för hela produktionen. Arbetsvillkoren baseras på kriterierna för rättvis handel. Det betyder bland annat att hantverkarna får en rimlig lön och att inget barnarbete, ingen diskriminering eller korruption får förekomma.

Metallkonst av metallrester från Zimbabwe exporteras främst till Tyskland, Danmark, Sverige och Nederländerna.