• Fyra bambumuggar, staplade i varandra, i orange, citrongul, lagunblå & rosa. Bambufiber, Biobu, Ecobo.
  • Mugg av bambu i orange. Bambufiber, Biobu, Ecobo.
  • Mugg av bambu i citrongul. Bambufiber, Biobu, Ecobo.
  • Mugg av bambu i lagunblå. Bambufiber, Biobu, Ecobo.

Mugg, olika färger, bambu

Tyvärr tillfälligt slut i lager. 


Mugg av bambufiber i läckra, tilltalande färger. Perfekt att använda till det lilla barnets måltid eller att ta med på utflykten.
Obs! Våra muggar är inte lämpliga för rykande heta drycker.
Tål att diskas i diskmaskin upp till 70°.
Obs! Inte lämplig att användas i mikron. Inte lämplig för vätskor med temperaturer över 70°.

Storlek: 8 cm, diameter: 7,5 cm.

Material: bambufiber, bindemedel Melamin. Material och färg är lukt- och smakfria och har 100% livsmedelssäkerhet. Utan mjukgörare, ftalater, PVC och BPA.

  • Ursprung: Kina.
  • Producent/Importör: Ekobo / Fairkauf Handelskontor.

Ekobo:s bambuprodukter av märket Biobu är ett mer miljövänligt och hållbart alternativ till plast- och engångsprodukter. Tidigare användes majsstärkelse som bindemedel. Produkterna hade då en mycket god ekologisk hållbarhet men klarade inte påfrestningar när de användes i vardagen; de fick lätt sprickor och färgen bleknade. Därför blandas nu bambufibrerna med Melamin som är godkänt i produkter avsedda för hantering av livsmedel. 

Klotet har märket Biobu från Ekobo i sitt sortiment eftersom Ekobo inte bara utvecklar ekologiskt hållbara produkter utan även tar sitt ansvar gentemot de människor som står bakom produkten. 

Servisen och besticken tillverkas i en liten fabrik i Kina, i utkanten av Shanghai. Av de ca 60 anställda är drygt hälften kvinnor. Fabriken uppfyller kriterierna för Fair Trade: reglerad arbetstid, goda arbetsförhållanden, lön över minimilönen, fast arbetskontrakt, sjukförsäkring, inget barnarbete, ingen diskriminering. Ekobo har tillsammans med fabriken utvecklat både sortimentet och designen.