• Fyra bambuskålar staplade. Citrongul, orange, rosa, lagunblå. Bambufiber, barnskålar, Ekobo, Biobu.
  • Citrongul bambuskål, bambufiber, barnskålar, Ekobo, Biobu.
  • Lagunblå bambuskål, bambufiber, barnskålar, Ekobo, Biobu.

Skål bambu olika färger

Tyvärr tillfälligt slut i lager. 


Skål av bambufiber i läckra, tilltalande färger. Perfekt att använda till det lilla barnets måltid eller att ta med på utflykten.
Tål att diskas i diskmaskin upp till 70°.
Obs! Inte lämplig att användas i mikron. Inte lämplig för livsmedel med temperaturer över 70°.

Storlek: diameter: 15 cm, h: 5 cm.

Material: bambufiber, bindemedel Melamin. Material och färg är lukt- och smakfria och har 100% livsmedelssäkerhet. Utan mjukgörare, ftalater, PVC och BPA.

  • Ursprung: Kina.
  • Producent/Importör: Ekobo / Fairkauf Handelskontor.

Ekobo:s bambuprodukter av märket Biobu är ett mer miljövänligt och hållbart alternativ till plast- och engångsprodukter. Tidigare användes majsstärkelse som bindemedel. Produkterna hade då en mycket god ekologisk hållbarhet men klarade inte påfrestningar när de användes i vardagen; de fick lätt sprickor och färgen bleknade. Därför blandas nu bambufibrerna med Melamin som är godkänt i produkter avsedda för hantering av livsmedel. 

Klotet har märket Biobu från Ekobo i sitt sortiment eftersom Ekobo inte bara utvecklar ekologiskt hållbara produkter utan även tar sitt ansvar gentemot de människor som står bakom produkten. 

Servisen och besticken tillverkas i en liten fabrik i Kina, i utkanten av Shanghai. Av de ca 60 anställda är drygt hälften kvinnor. Fabriken uppfyller kriterierna för Fair Trade: reglerad arbetstid, goda arbetsförhållanden, lön över minimilönen, fast arbetskontrakt, sjukförsäkring, inget barnarbete, ingen diskriminering. Ekobo har tillsammans med fabriken utvecklat både sortimentet och designen.