• Pärlad liten snögubbe som julpynt till granen, med svart/röd halsduk. Handgjord i Guatemala för Fair Trade.
  • Pärlat julpynt, snögubbar med hatt och sjal som skojigt liten julklapp eller present.Alla är handgjorda: likadana, men ändå individuella. Fair Trade.

Julpynt Snögubbe, små glaspärlor

62 SEK


Kvar i lager: 2 .

Denna pärlade snögubbe med svart hatt och sjal i svart och rött är en skojigt julpynt eller passar bra som liten present i den kalla årstiden. Den är handgjord av små glaspärlor. Ingen snögubbe är därför lik den andre.

Storlek: 3 - 4 cm.

Material: Glaspärlor, björntråd.

  • Ursprung: Guatemala, glaspärlor från Tjeckien
  • Producent/Importör: Artesanias Juanita / Fair Monkey.
  • Certifiering: Fair Trade.

Färg, design och fantasi: Nyckelringar och andra smycken av pyttesmå glaspärlor pärlas med flinka rörelser på landsbygden kring Santiago Atitlan i Guatemalas högland. Den 150 personer starka gruppen Artesanias Juanita är en sammanslutning av främst mayakvinnor. 

Till Klotet kommer produkterna från Artesanias Juanita genom det svenska Fair Trade-företaget Fair Monkey.

Glaspärlorna tillverkas i Tjeckien, där den böhmiska glaskonsten och tillverkningen av glaspärlor har en lång tradition och fortfarande håller hög kvalitet. Pärlorna träs på björntråd, som är en kraftig, dubbeltvinnad bomullstråd. 

Inkomsterna från hantverksarbetet ger familjerna en större ekonomisk trygghet och de kan betala sina barns skolgång. En egen inkomst betyder särskilt mycket för kvinnorna.