• Girlang i loktapapper med motiv från universum: sol, måne, stjärnor, rymdskepp. Med tovade bollar som tyngd. Fair Trade från Nepal.

Girlang 'Universum', loktapapper

Tyvärr tillfälligt slut i lager. 


Girlang med silhuetter av planeter, stjärnor, rymdraketer, astronauter och andra motiv från rymden. I början och slutet finns var sin liten boll av tovad ull. De gör det lätt att sätta upp girlanden. 

Varje girlang görs i handarbete av rester från lokta-presentpapper. Motiv och färger liknar varandra, men kan skilja sig sig något från bilden.

Storlek: 180 cm. Objektens storlek varierar mellan 6 och 10 cm.

Material: Loktapapper, ull, bomullssnöre.

  • Ursprung: Nepal.
  • Producent/Importör: Dhakhwa /Contigo Fairtrade.
  • Certifiering: Fair Trade.

Pappret av Lokta är också känt som Himalayapapper. I Nepal har papperstillverkningen av loktabark en tusenårig tradition.

Våra produkter av lokta är miljövänliga, de skapas av en lokal råvara med hantverkskunskaper som har förts vidare från generation till generation. Hantverket främjas tack vare Fair Trade och är idag en viktig inkomstkälla framförallt för kvinnor. Merparten av de handgjorda produkterna (presentpapper, girlanger, notisböcker, kort och kuvert) exporteras.

Lokta (Daphne Papyracea), en buske som tillhör tibastsläktet, växer i Nepals nordöstliga distrikt. Barken har ett ovanligt långtrådigt innerskikt som gör pappret extra elastiskt och tåligt. Det är viktigt att barken tas på rätt sätt så att en ny bark bildas. Efter 4-5 år kan den åter skördas.

Läs mer om tillverkaren Dhakhwa.