• Mobil Beautiful day, av loktapapper, Afroart. 25x40cm. Två fåglar, ett träd, ett moln och en sol i glada färger och mönster. Fair Trade. Detaljer.
  • Mobil Beautiful day, av loktapapper, Afroart. 25x40cm. Två fåglar, ett träd, ett moln och en sol i glada färger och mönster. Fair Trade. Hela mobilen.
  • Mobil Beautiful day, av loktapapper, Afroart. 25x40cm. Två fåglar, ett träd, ett moln och en sol i glada färger och mönster. Fair Trade. Fin förpackning av loktapapper.

Mobil 'Beautiful Day', loktapapper, Afroart

173 SEK


Kvar i lager: 2

Denna mobil är kanske som en påminnelse eller ett löfte om en härlig dag: två fåglar, ett träd, ett moln och en sol i glada färger och mönster av loktapapper. Vik ut trädet och vingarna på fåglarna, så att mobilen blir tredimensionell och får rätt balans. Det blir en fin liten inredningsdetalj.

Denna lilla mobil av handgjort loktapapper kommer i en fin presentlåda. 

Storlek: ca 25 x 45 cm. 

Material: Loktapapper, bomullssnöre, bambupinne.

  • Ursprung: Nepal.
  • Importör: Afroart

Design: Afroart Studio.

Se alla produkter från Afroart i vår webbutik.

Afroart i Stockholm importerar direkt från hantverkare eller via rättvishandelsorganisationer. Idén är att samarbeta med lokala hantverkare för att synliggöra hantverket från länder i Afrika, Asien och Latinamerika.

Pappret av Lokta är också känt som Himalayapapper. I Nepal har papperstillverkningen av loktabark en tusenårig tradition.

Lokta (Daphne Papyracea), en buske som tillhör tibastsläktet, växer i Nepals nordöstliga distrikt. Barken har ett ovanligt långtrådigt innerskikt som gör pappret extra elastiskt och tåligt. Det är viktigt att barken tas på rätt sätt så att en ny bark bildas. Efter 4-5 år kan den åter skördas.