• Skrivhäfte av loktapapper eller himalayapapper från Afroart. Notisbokens omslag är flätat i schackbrädemönster. Storlek A6, 36 blad. Skrivpapperet är helt vitt och utan linjer.

Notisbok 'Schack', loktapapper, Afroart

65 SEK


Handgjord notisbok med vitt, vattenstämplat skrivpapper utan linjer. Omslaget känns mjukt och textilliknande, det består av pappersremsor i två diskreta färgnyanser som har flätats till ett vackert schackbrädemönster. 

Papperet passar för alla sorters pennor.

Bladen är fästa med ett tunt vitt snöre.

Storlek: 15 x 10,5 cm (ungefär A6), 36 blad.

Material: både omslaget och skrivpapperet är av loktapapper

  • Ursprung: Nepal.
  • Importör: Afroart
  • Certifiering: Fair Trade.

Lokta (Daphne Papyracea), en buske som tillhör tibastsläktet, växer i Nepals nordöstliga distrikt. Barken har ett ovanligt långtrådigt innerskikt som gör papperet extra elastiskt och tåligt. När barken tas upp på rätt sätt, utvecklar busken ny bark som efter 4-5 år åter kan skördas.

I Nepal har papperstillverkningen av loktabark en tusenårig tradition. Idag exporteras merparten av de handgjorda produkterna som kort, kuvert, presentpapper, girlanger eller notisböcker. Pappret av lokta är också känt som Himalayapapper.

AfroArt i Stockholm importerar direkt från hantverkare eller via rättvishandelsorganisationer. Idén är att samarbeta med lokala hantverkare för att synliggöra hantverket från länder i Afrika, Asien och Latinamerika.

Se alla produkter från Afroart i vår webbutik.