• Divine Mjölkchoklad med fyllning av smörkola, 35 g. En krämig chokladbar.Fairtrade. Kakao från Ghana.

Divine Mjölkchoklad smörkola, 35 g

15 kr


Kvar i lager:  3

Best före utgången av: 2019-06

Divine Milk Caramel är en chokladbar med krämig smörkolafyllning. Den Innehåller minst 26 % kakao och minst 22 % mjölk.

Vikt: 35 g

Ingredienser: Socker, Smörkolafyllning 22% (socker, kondenserad MJÖLK, glukossirap, SMÖR (mjölk, fuktbevarare: sorbitolsirap, smak: smörkola: salt, antioxidant: askorbinsyra), kakaosmör, GRÄDDpulver (mjölk), kakaomassa, HELMJÖLKspulver, SKUMMJÖLKspulver, emulgeringsmedel: solroslecitin, SMÖRFETT (mjölk), smak: vanilj.

Utan konstgjorda smak- och färgämnen. Utan konserveringsmedel.

Kan innehålla spår av soja, nötter och gluten. 

  • Ursprung: Ghana (kakao).
  • Producent/Importör: Divine / House of Fair Trade.
  • Certifiering: Fairtrade.

"Proudly Farmer Owned" - Divine är den enda chokladtillverkaren där kakaobönder är delägare. Kooperativet Kuapa Kakao i Ghana, det största Fairtrade-cerifierade kakaokooperativet i världen med ca 87 000 medlemmar, äger 44 % av Divine.


Dekorativa symboler

Det är Adinkra-symboler från Ashanti-folket i Västafrika som pryder Divines chokladförpackningar. Ashanti spelade på 1700- och 1800-talet en viktig roll i Västafrika (delar av dagens Ghana, Togo och Elfenbenskusten); de handlade med slavar, guld och elfenben.

Symbolerna är stiliserade motiv, ofta från djur- och växtvärlden och återger kända folkliga talessätt. En av de viktigaste är SANKOFA, fågeln som vänder huvudet bakåt: "Det är inte förbjudet att vända om för att hämta det som lämnats kvar", dvs "Bara den som känner till sitt ursprung, vet något om sin framtid".

Mer om adinkra-symbolerna finns att läsa på varje förpacknings insida. 

För den nyfikne

Youtube 

Detta youtube-klipp förklarar många adinkra-symboler:


Roman

Om Guldkusten, slavhandeln och dess konsekvenser in i vår tid handlar den fängslande och prisbelönta romanen av Yaa Gyasi, "Homegoing", 2016 (på svenska "Vända hem")

Vända hem, roman av Yaa Gyasi, omslagsbild pocket 2017 från adlibris.