• Divine mörk choklad med smörkola, 35 g. En chokladbar med spännande smakkombination, omtyckt av chokladälskare. Fairtrade. Kakao från Ghana.

Divine Mörk choklad med smörkola, 35 g

15 kr


Kvar i lager:  3

Best före utgångne av: 2019-05

Divine Dark Caramel är en chokladbar med krämig smörkolafyllning. Minst 55 % kakao i chokladen.

Vikt: 35 g

Ingredienser: Mörk choklad 65 % (Kakaomassa, socker, kakaosmör,  SMÖRfett (MJÖLK) , emulgeringsmedel: solroslecitin). Smörkolafyllning 35 % (socker, glukossirap, kondenserad MJÖLK,  kakaosmör, SMÖR (mjölk), kakaosmör, SMÖR (mjölk,), SKUMMJÖLKspulver, GRÄDDpulver (mjölk), kakaomassa, HELMJÖLKspulver, fuktbevarare: sorbitolsirap, SMÖRFETT (mjölk), salt. Smak smörkola: emulgeringsmedel: solroslecitin, antioxidant: askorbinsyra), vanilj. 

Observera att det alltid är ingrediensförteckningen på förpackningen som gäller. 

Utan konstgjorda smak- och färgämnen. Utan konserveringsmedel.

Kan innehålla spår av soja, nötter och gluten. 

  • Ursprung: Ghana (kakao).
  • Producent/Importör: Divine / House of Fair Trade.
  • Certifiering: Fairtrade.

"Proudly Farmer Owned" - Divine är den enda chokladtillverkaren där kakaobönder är delägare. Kooperativet Kuapa Kakao i Ghana, det största Fairtrade-cerifierade kakaokooperativet i världen med ca 87 000 medlemmar, äger 44 % av Divine.


Dekorativa symboler

Det är Adinkra-symboler från Ashanti-folket i Västafrika som pryder Divines chokladförpackningar. Ashanti spelade på 1700- och 1800-talet en viktig roll i Västafrika (delar av dagens Ghana, Togo och Elfenbenskusten); de handlade med slavar, guld och elfenben.

Symbolerna är stiliserade motiv, ofta från djur- och växtvärlden och återger kända folkliga talessätt. En av de viktigaste är SANKOFA, fågeln som vänder huvudet bakåt: "Det är inte förbjudet att vända om för att hämta det som lämnats kvar", dvs "Bara den som känner till sitt ursprung, vet något om sin framtid".

Mer om adinkra-symbolerna finns att läsa på varje förpacknings insida. 

För den nyfikne

Youtube 

Detta youtube-klipp förklarar många adinkra-symboler:


Roman

Om Guldkusten, slavhandeln och dess konsekvenser in i vår tid handlar den fängslande och prisbelönta romanen av Yaa Gyasi, "Homegoing", 2016 (på svenska "Vända hem")

Vända hem, roman av Yaa Gyasi, omslagsbild pocket 2017 från adlibris.