Divine Små hjärtan, vit choklad med jordgubbar

52 SEK


Kvar i lager: 3

Bäst före juli 2022

Divine Creamy White with Strawberry hearts är en vit choklad med smak av jordgubbar. De små hjärtan blir en fin present. Hjärtan gör sig också utmärkt som dekoration på ett festligt middagsbord.

Innehåller 15-16 stycken små chokladhjärtan.

Vikt: 80 g

Ingredienser: Socker, kakaosmör, skumMJÖLKspulver, SMÖRfett, jordgubbskrisp (maltodextrin, jordgubbar, socker, modifierad sträkelse, förtjockningsmedel: natriumalginat, naturlig jordgubbssmak, surgörande medel: citronsyra), emulgeringsmedel: solroslecitin, vanilj. Minst 25 % kakao.
Kan innehålla spår av soja, nötter och gluten. 

Du kan även välja Divine Små hjärtan mörk choklad och Divine Små hjärtan mjölkchoklad.

  • Ursprung: Ghana (kakao).
  • Producent/Importör: Divine / House of Fair Trade.
  • Certifiering: Fairtrade.

"Proudly Farmer Owned" - Divine är den enda chokladtillverkaren där kakaobönder är delägare. Kooperativet Kuapa Kakoo i Ghana, det största Fairtrade-cerifierade kakaokooperativet i världen med ca 87 000 medlemmar, äger 44 % av Divine.


Dekorativa symboler

Det är Adinkra-symboler från Ashanti-folket i Västafrika som pryder Divines chokladförpackningar. Ashanti spelade på 1700- och 1800-talet en viktig roll i Västafrika (delar av dagens Ghana, Togo och Elfenbenskusten); de handlade med slavar, guld och elfenben.

Symbolerna är stiliserade motiv, ofta från djur- och växtvärlden och återger kända folkliga talessätt. En av de viktigaste är SANKOFA, fågeln som vänder huvudet bakåt: "Det är inte förbjudet att vända om för att hämta det som lämnats kvar", dvs "Bara den som känner till sitt ursprung, vet något om sin framtid".

Akoma-symbolen

Hjärtat är en symbol som betyder 'Akoma', vilket kan översättas med 'frid & harmoni'.

För den nyfikne

Youtube 

Detta youtube-klipp förklarar många adinkra-symboler: