• Hasselnötskräm, ekologisk och FairTrade från småskalig odling. Med rörsocker.

Nougatkräm, hasselnötskräm, ekologisk

57 SEK


Kvar i lager: 1

Bäst före september 2022

Denna hasselnötskräm är ett himliskt gott alternativ till den kommersiella storsäjaren, en aning mer såsig. Den smakrika hasselnötskrämen är sötad med rörsocker istället för socker från sockerbetor. Alla ingredienser är ekologiskt odlade, kakaon är producerad enligt kriterierna för rättvis handel. 

Det är ett smaskigt pålägg att njuta av på smörgåsen, knäckemackan eller som ingrediens i bakverk.

Ingredienser: Ljust rörsocker, vegetabilisk olja (rapsolja, kokosolja), HASSELNÖTTER, MJÖLKpulver, kakaopulver, SMÖR, permeatpulver (från MJÖLK), emulgeringsmedel solroslecitin, vaniljpulver.

Utan palmolja.

Kan innehålla spår av mandel och soja.

Vikt: 350 g

Förvaras bäst i rumstemperatur 17 - 20°.

  • Ursprung: Peru och Ecuador (kakao)
  • Producent/Importör: Norandino, UROCAL (kakao) /  Ethiquable Tyskland
  • Certifiering: Fair Trade.

Med ditt köp stödjer du odlingen av lokala kakaosorter som riskerar att trängas undan av storskalig massproduktion. Odlarna är medlemmar i en internationell sammanslutning för småbönder, SPP, Orgullo de Pequeños Productores. Kakaon odlas i små parceller, tillsammans med bananer och andra nyttoväxter. Bönderna får ett pris som ligger minst 40 % över ddt aktuella priset på världsmarknaden.

SPP är en internationell sammanslutning av småproducenter inom jordbruket.


Ethiquable Tyskland är ett kooperativ som driver försäljning och utveckling av produkter från småskaligt ekologiskt jordbruk i Latinamerika, Afrika och Asien. Ethiquable följer principerna för rättvis handel och finns även i Frankrike, Belgien och Spanien.