• Pacari mörk choklad med kardemumma är en exklusiv ekologiskt premium-choklad. Made in Ecuador. Fair Trade.

Pacari Mörk choklad 60 %, ingefära/chia, ekologisk

38 kr


Kvar i lager: 3

Bäst före november 2020.

Pacari Mörk choklad 60 % kakaohalt med ingefära och chiafrön (Ginger & Chia) är en exklusiv chokladkaka med kakaobönor av hög kvalitet. 

Vikt: 50 g.

Ingredienser: Kakaomassa, rörsocker, kakaosmör, chiafrön, torkad ingefära, emulgeringsmedel solroslecitin.

Kan innehålla spår av mjölk, jordnötter och alla sorters nötter.
Vegansk.
Glutenfri.

  • Ursprung: Ecuador
  • Producent/Importör: Pacari / Globo Fair Trade Partner
  • Certifiering: Fairtrade, EU-ekologisk.

Lyxigt god, rättvis och ekologisk 

"Pacari" betyder "natur" på det quechua-språket som talas av urbefolkningen i Ecuador. Ordet är väl valt för chokladkakor vars ingredienser odlas biodynamiskt och ekologiskt. Dessutom produceras och förpackas chokladkakorna i Ecuador, vilket skapar fler arbetsplatser och ger större intäkter än export av kakaobönor. 

Endast premium-kakaobönor används. De tillhör sorten Arriba Nacional, en av världens äldsta kakaosorter och finns endast i Ecuador. Liksom inom vinodlingen är varje regions speciella klimat och jordkvalitet avgörande för kakaobönornas och därmed chokladens smak. Varje chokladsort har därför en speciell smak. 

Drygt 3000 kakaoodlare i olika regioner samarbetar med Pacari på ett långsiktigt, socialt och miljömässigt hållbart sätt.

Klotets tyska leverantör Globo importerar chokladkakorna direkt från chokladtillverkaren och kontrollerar regelbundet att odling och produktion uppfyller kriterierna för Fair Trade.

Ta dig 2 minuters tid och se här filmen om Pacari!