• Mascao mörk choklad med knapriga, hackade mandlar och oraffinerat rörsocker. Fair Trade & ekologisk.

Mascao Mörk mandelchoklad, ekologisk

47 SEK


Kvar i lager:  3

Bäst före juni 2021

Ekologisk mörk choklad med knapriga, hackade ekologiska mandlar. Chokladen Innehåller minst 58 % kakao, det känns av många alldeles lagom i samspelet med mandlarna och oraffinerat rörsocker.

Vikt: 100 g.

Ingredienser: Kakaomassa, råsocker (oraffinerat och skonsamt torkat rörsocker), rårörsocker, kakaosmör, MANDEL.
Kan innehålla spår av hasselnötter, jordnötter och mjölkprodukter.

Vegansk. 
Utan emulgeringsmedel.

På omslagspapprets insidan kan du läsa berättelsen om Mascao-chokladen.

  • Ursprung: Bolivia, Peru och Dominikanska Republiken (kakao), Filippinerna (rörsocker Mascobado).
  • Importör: North & South Fair Trade.
  • Certifiering: Fairtrade, EU-ekologisk.

Mascao finns sedan 1991. Den är den första chokladen i världen som produceras ekologiskt och enligt WFTO:s principer för Fair Trade
De kakaosorter som används är Criollo och Trinitario samt kakaobönor från vilda träd i Amazonasområdet, där kakaoträdet har sitt ursprung.
Mascobado rörsocker är torkad råsaft som pressats ut ur sockerrören och som sedan torkats utan att koka. Den innehåller många mineraler och vitaminer. Chokladen tillverkas av chokladtillverkaren Bernrain i Schweiz.

Förpackningen är miljövänlig och 100 % nedbrytningsbar.