• Pacari mörk choklad med chili, ekologisk, Fair Trade. From tree to bar made in Ecuador.
  • Pacari mörk choklad med chili, ekologisk, Fair Trade. From tree to bar made in Ecuador. Bild med dekorationer.

Pacari mörk choklad 60%, chili, eko

38 SEK


Kvar i lager: 1

Bäst före oktober 2021.

Pacari är ekologisk premium choklad av hög kvalitet. Pacari Chili är en mörk choklad, 60 % kakaohalt, med chilipeppar (chilli peppers). Till denna choklad används en stark röd chilisort som trationellt ingår i många matrecept från Mapuche-folken i Chile. I Ecuador, där chokladen görs, är röd chili en populär ingrediens i såser. 

Prova att riva lite choklad över en chiligryta eller kryddiga köttbitar.

Vikt: 50 g.

Ingredienser: Kakaomassa, rörsocker, kakaosmör, emulgeringsmedel solroslecitin, chili.

Kan innehålla spår av mjölk, torkade frukter, jordnötter och alla sorters nötter.
Vegansk.
Glutenfri.

  • Ursprung: Ecuador
  • Producent/Importör: Pacari / Globo Fair Trade Partner
  • Certifiering: Fairtrade, EU-ekologisk.

Lyxigt god, rättvis och ekologisk 

"Pacari" betyder "natur" på det quechua-språket som talas av urbefolkningen i Ecuador. Ordet är väl valt för chokladkakor vars ingredienser odlas biodynamiskt och ekologiskt. Dessutom produceras och förpackas chokladkakorna i Ecuador, vilket skapar fler arbetsplatser och ger större intäkter än export av råvaran, dvs kakaobönor. 

Endast premium-kakaobönor används. De tillhör sorten Arriba Nacional, en av världens äldsta kakaosorter och finns endast i Ecuador. Liksom inom vinodlingen är varje regions speciella klimat och jordkvalitet avgörande för kakaobönornas och därmed chokladens smak. Varje chokladsort har därför en speciell smak. 

Drygt 3000 kakaoodlare i olika regioner samarbetar med Pacari på ett långsiktigt, socialt och miljömässigt hållbart sätt.

Klotets tyska leverantör Globo importerar chokladkakorna direkt från chokladtillverkaren och kontrollerar regelbundet att odling och produktion uppfyller kriterierna för Fair Trade.

Ta dig 2 minuters tid och se här filmen om Pacari!