• Pacari är en ekologisk mörk choklad, 60 % kakaohalt, med kardemumma. Made in Ecuador, Fair Trade.

Pacari mörk choklad 60%, kardemumma, ekologisk

38 SEK


Kvar i lager: 5

Bäst före april 2021.

Pacari mörk choklad 60 % kakaohalt med kardemumma (kardamom) är en exklusiv chokladkaka med kakaobönor av hög kvalitet. Den gröna, äkta, kardemumman är i flera kulturer populär som smaksättare i sötsacker, kaffe eller te. 

Vikt: 50 g.

Ingredienser: Kakaomassa, rörsocker, kakaosmör, emulgeringsmedel solroslecitin, kardemumma essens.
Vegansk.
Glutenfri.
Kan innehålla spår av jordnötter och alla sorters nötter.

  • Ursprung: Ecuador
  • Producent/Importör: Pacari / Globo Fair Trade Partner
  • Certifiering: Fairtrade, EU-ekologisk.

Lyxigt god, rättvis och ekologisk 

"Pacari" betyder "natur" på det quechua-språket som talas av urbefolkningen i Ecuador. Ordet är väl valt för chokladkakor vars ingredienser odlas biodynamiskt och ekologiskt. Dessutom produceras och förpackas chokladkakorna i Ecuador, vilket skapar fler arbetsplatser och ger större intäkter än export av kakaobönor. 

Endast premium-kakaobönor används. De tillhör sorten Arriba Nacional, en av världens äldsta kakaosorter och finns endast i Ecuador. Liksom inom vinodlingen är varje regions speciella klimat och jordkvalitet avgörande för kakaobönornas och därmed chokladens smak. Varje chokladsort har därför en speciell smak. 

Klotets tyska leverantör Globo importerar chokladkakorna direkt från chokladtillverkaren och kontrollerar regelbundet att odling och produktion uppfyller kriterierna för Fair Trade.

Ta dig 2 minuters tid och se här filmen om Pacari!