• RAW-choklad, råchoklad med kokossocker och maca. Ekologisk och Fair Trade från Ecuador.

Pacari mörk choklad, RAW med maca & kokossocker, eko

38 SEK


Kvar i lager: 5

Bäst före april 2021.

Ekologiska Pacari mörk choklad med 70 % kakaohalt är en exklusiv chokladkaka. Bönorna till Raw-chokladen (råchokladen) är rostade i lägre temperaturer. Därmed bevaras mycket av kakaobönornas nyttiga näringsämnen. 

Kakaobönorna till Pacari odlas i Ecuador och är av hög kvalitet. Kokossockret ger chokladkakan en speciell sötma. Macarot är en rot som trivs i Andernas stora höjder. Maca är mycket näringsrik och används tradtionellt som läkemedel; den har många effekter som främjar hälsan. Läs mer om macarotens förträfflighet och se en bild på Wikipedia.

Vikt: 50 g.

Ingredienser: Kakaomassa, kokossocker, kakaosmör, maca, emulgeringsmedel solroslecitin.

Kan innehålla spår av jordnötter och alla sorters nötter.
Vegansk.
Glutenfri.

  • Ursprung: Ecuador
  • Producent/Importör: Pacari / Globo Fair Trade Partner
  • Certifiering: Fairtrade, EU-ekologisk.

Lyxigt god, rättvis och ekologisk 

"Pacari" betyder "natur" på det quechua-språket som talas av urbefolkningen i Ecuador. Ordet är väl valt för chokladkakor vars ingredienser odlas biodynamiskt och ekologiskt. Dessutom produceras och förpackas chokladkakorna i Ecuador, vilket skapar fler arbetsplatser och ger större intäkter än export av kakaobönor. 

Endast premium-kakaobönor används. De tillhör sorten Arriba Nacional, en av världens äldsta kakaosorter och finns endast i Ecuador. Liksom inom vinodlingen är varje regions speciella klimat och jordkvalitet avgörande för kakaobönornas och därmed chokladens smak. Varje chokladsort har därför en speciell smak. 

Klotets tyska leverantör Globo importerar chokladkakorna direkt från chokladtillverkaren och kontrollerar regelbundet att odling och produktion uppfyller kriterierna för Fair Trade.

Ta dig 2 minuters tid och se här filmen om Pacari!