• Mycket goda medjool dadlar, premium kvalitet, från Palestina, Jordandalen, Fair Trade, hälsosamma, smakrika

Dadlar premium, Medjool

71 kr


Solmogna Medjool-dadlar i premiumkvalitet, från Palestina. Dessa lyxiga dadlar är extra stora, mjuka, saftiga och smakrika, med en precis lagom sötma. Det är de bästa från den senaste skörden i Jordandalen.  

Dadlar är rika på viktiga vitaminer, näringsämnen och mineraler. De är mycket mer än bara ljuvligt godis. Dadlar är en hälsosam snack som tillför kroppen snabbt ny energi och passar utmärkt i smoothies, müsli, fruktsallader, dessert eller som alternativ till vanlig socker för bästa raw bakning.

Förvaras svalt och torrt. Dadlarna från en påbörjad förpackning kan förvaras i en sluten (glas)burk för att bevara den saftiga konsistensen. Överskottet från fruktsockret kan med tiden ge en liten vit beläggning som påverkar varken smak eller kvalitet.

Vikt: 250 g.

Ingredienser: Dadlar, utan tillsatser.

Bäst före: april 2018.

  • Ursprung: Palestina.
  • Importör: North & South Fair Trade.
  • Certifiering: Fair Trade.

Kvar i lager: 1 

North & South tillhör pionjärerna i svensk rättvis handel.

Dessa dadlar har odlats av småbönder på Västbanken i Palestina. Att vara palestinsk bonde är fortfarande inte lätt. Konflikten Palestina - Israel medför många hinder för ett hållbart jordbruk: avstängda vägar, tidsödande gränskontroller, förstörda odlingar, konflikter med bosättare, problem med dricksvatten ... När du köper dessa fantastiskt goda dadlar bidrar du till att palestinska bönder kan stärka sin ekonomi och sina rättigheter.

Dadlarna kvalitetskontrolleras och förpackas i Palestina, vilket skapar extra arbetstillfällen.

Dadlar i Palestina

Rikligt med sol och värme, minimal luftfuktighet och tillräckligt grundvatten skapar optimala förutsättningar för att Medjool-palmen ska trivas och dadlarna ska kunna mogna innan de plockas.