• Bordskrydda Khoi San havssalt med tomat. Med en rik smak av soltorkad tomat, oliver & örter. Sydafrika, Fair Trade.

Havssalt med tomat och olivsmak

35 kr


Bordskrydda havssalt med tomat. Den rika smaken av soltorkad tomat, oliver och örter gör kryddan till ett perfekt tillbehör till exempelvis kött och pasta. 

Ingredienser: Havssalt (87%), soltorkade tomater (3%), oliver (2%), persilja, basilika, oregano, citronskal, svartpeppar, vitlökspulver, rosmarin, paprika, timjan, fänkålsfrön och sjögräs.

Vikt: 85 g.

Förvaras svalt och torrt. Sätt på locket efter användning.

Kvar i lager: 1 

Tips: strö saltet över en sallad  med färska tomater, mozzarella och basilika och droppa god olivolja över.

Khoisan havssalt utvinns för hand ur det rena havsvattnet vid Sydafrikas västkust, Atlanten. Det torkas av solen och rena ishavsvindar från Antarktis så att alla naturliga mineraler från havet är kvar.

Cape Treasures är ett varumärke av Turqle Trading, som exporterar kryddblandningar, såser mm till Fair Trade-företag i bl.a. Australien, USA, Tyskland, Nederländerna och Schweiz. I Sverige är det The House of Fair Trade som importerar produkterna.

Turqle Trading bildades 1997 som sydafrikansk paraplyorganisation för Fair Trade. I åtta fabriker med sammanlagt 500 anställda produceras idag drygt 140 produkter: kryddor, såser, marmelader och salt. Turqle Trading  är mån om att råvarorna förpackas på plats, detta ger fler arbetstillfällen. Organisationen är en viktig länk mellan producenterna i Sydafrika och EU-marknaden.