Rooibos Honeybush påste

45 kr


Rooibos Honeybush, påste, har en fyllig och mild arom och den naturliga sötman påminner om honung. Teet innehåller mycket lite tannine, är helt fritt från koffein, tillsatser och färgämnen. Det smakar lika gott varmt som kallt och kan blandas med fruktjuice. Teet är en utmärkt törstsläckare för vuxna och barn. Rooibos Honeybush passar lika bra på dagen som till natten. 

Innehåll: 20 tepåsar à 1,5 g. 

Ingredienser: Rooibos 60 %, honeybush40 %. 

Innerpåsarna är gjorda av 100% nedbrytbar cellulosa. 

Häll kokande vatten över en tepåse per kopp och låt dra i 5 - 7 minuter. Ju längre teet får dra desto bättre utvecklas aromen. Påsen kan användas 2 ggr.

Ursprung: Sydafrika

Producent: Les Jardins de Gaïa

Certifiering:  Fairtrade och EU-ekologisk

Kvar i lager: 5

Det franska företaget Les Jardins de Gaïa är Fair Trade-Medlem (WFTO) och samarbetar med småproducenter i Kapprovinsen.logotype trust organic small farmers

honeybush sydafrika

Honeybush tillhör ärtväxterna och de mycket dekorativa blommorna doftar sötaktigt av nektar. I likhet med  rooibos växer den endast i Cedarbergen i Sydafrika. Den uppskattas traditionellt som naturläkemedel. Först på senare år har wellness-trenden i västvärlden ledd till att detta annars "värdelösa gräs" odlas kommersiellt. Busken är dock inte lätt att odla, trots att den inte kräver mycket skötsel.

Både rooibos och honeybush är inte släkt med tebusken.