Honeybush tepåsar

33 kr


Innehåll: 20 tepåsar à 1,7 g.

Ingredienser: Honeybush.

Häll kokande vatten över en tepåse per kopp och låt dra i 5 - 7 minuter. Ju längre teet får dra desto bättre utvecklas aromen. Påsen kan användas 2 ggr.

Honeybushte smakar sött och milt och utvecklar en arom som påminner om honung. Teet är fritt från koffein och innehåller endast lite tanniner. Det är lika gott varmt som kallt, kan blandas med fruktjuice och är en utmärkt törstsläckare för vuxna och barn. Teet tillskrivs en rad hälsofrämjande  effekter eftersom det även innehåller flavoner och isoflavoner.

Ursprung: Sydafrika.

Producent: Ericaville Farming Trust

Certifiering: Fair Trade, ekologisk

Honeybush är ett buske som i likhet med  rooibos växer endast i Cedarbergen i Sydafrika. Den uppskattas traditionellt som naturläkemedel. Först på senare år har wellness-trenden i västvärlden ledd till att detta "värdelösa gräs" odlas kommersiellt. Busken är dock inte lätt att odla, trots att den inte kräver mycket skötsel. Busken har fått sitt namn efter blommornas sötaktiga doft som påminner om honung.


Sedan 2007 är Ericaville Farming Trust Fair Trade- och ekologiskt certifierad. Mellan 27 och 32 ton honeybushte exporteras årligen till Tyskland, Belgien, Frankrike, Österrike, Italien  och USA. Klotets leverantör är den tyska företaget El Puente Fairer Handel.Flera populära produkter

Rooibos Vild

73 kr
Läs mer

Rooibos röda bär

45 kr
Läs mer

Hibiskus te

32 kr
Läs mer