• Klädset Vinter till tygdockorna nallen Paddy och katten Sandy i serien PettiePets. Tröja, långbyxor, filtskor, mössa, väntar. Fair Trade Thailand.
  • Klädset Vinter till tygdockorna nallen Paddy & katten Sandy i serien PettiePets. Fair Trade från Thailand.

Dockkläder, klädset Vinter

Tyvärr tillfälligt slut i lager. 


Denna kollektion dockkläder passar tygnallen Paddy och katten Sandy. Det är ett klädset bestående av ljusrosa tröja, blå långbyxor ("jeans"), bruna filtskor som knäpps med tryckknapp, mössa i bomullsjersey, ljusgrå med vita prickar och "päls"kant och "päls"boll, ljusgrå halsduk med vita prickar och mjuka "päls"vantar. 

Obs! Ej lämplig för barn under 3 år.

Tvättas för hand i 30°.

Tygdockorna eller softtoys i serien PettiePets och tillhörande klädkollektioner görs för hand. Det lilla företaget Nook Nook i Chiang Mai, Thailand, har ett 10-tal fast anställda medarbetare i sin huvudverkstad, dessa ansvarar även för kvalitetskontroll och administration. Ytterligare ett 20-tal kvinnor, som tillhör den etniska minoriteten Karen, syr tygdockorna som hemarbete. På så sätt får de en inkomst och kan samtidigt ta hand om barnen. Förutom dessa dockor tillverkar Nook Nook även FUNimals samt broderade accessoarer.

Företaget Nook Nook i Thailand samarbetar med Contigo i Tyskland enligt Fair Trade.

Den tyska importören Contigo Fairtrade samarbetar sedan 2011 med Nook Nook. Det är framförallt unga kvinnor utan längre skolgång som får arbete och inkomst enligt principerna för Fair Trade.