• Softtoys eller tygdockor är omtyckta av barn & vuxna. Här är Paddy, en nalle med bruna öron, tillverkad av Nook Nook i Thailand enligt Fair Trade.
  • Softtoys eller tygdockor är omtyckta av barn & vuxna. Här sitter nallen Paddy med bruna öron, tillverkad av Nook Nook i Thailand enligt Fair Trade.

Tygnalle 'Paddy'

Tyvärr tillfälligt slut i lager. 


En nalle som tygleksak för många tillfällen - att leka med i fantasivärldar och ta med till nya äventyr. Eller helt enkelt en kompis till barn eller maskot till vuxna. Dockkläder 'Sommar' och 'Vinter' passar Paddy och alla andra figurer i serien PettiePets.
Obs! Ej lämplig för barn under 3 år.

Storlek: 35 cm lång.

Material: Bomull. Fyllning: Polyester.
Tvättas för hand i 30°, låt torka ordentligt.

Tygdockorna eller softtoys i serien PettiePets görs för hand. Det lilla företaget Nook Nook i Chiang Mai, Thailand, har ett 10-tal fast anställda medarbetare i sin huvudverkstad, dessa ansvarar även för kvalitetskontroll och administration. Ytterligare ett 20-tal kvinnor, som tillhör den etniska minoriteten Karen, syr tygdockorna som hemarbete. På så sätt får de en inkomst och kan samtidigt ta hand om barnen. Förutom dessa dockor tillverkar Nook Nook även FUNimals samt broderade accessoarer.

Företaget Nook Nook i Thailand samarbetar med Contigo i Tyskland enligt Fair Trade.

Den tyska importören Contigo Fairtrade samarbetar sedan 2011 med Nook Nook. Det är framförallt unga kvinnor utan längre skolgång som får arbete och inkomst enligt principerna för Fair Trade.