MEDITATION & AVKOPPLING

Avkoppling, vila, meditation

Till Rökelse, Doftljus & Rökelsehållare

Hos oss på Klotet köper du endast rökelsestickor, tillbehör och doftljus som är tillverkade under rättvisa förhållanden. Inte bara du som konsument, utan även producenterna och deras mijlö ska må bra.

Regnstav & klangskål med magiska ljud

Regnstavar är nästan magiska instrument för barn och vuxna. Det trivsamma, sirlande eller porlande ljudet har en lugnande inverkan vid avslappningsövningar och meditation. De används även gärna för rytmikövningar och till effekter för teaterpjäser.

Även tibetanska klangskålar (tingsha, singing bowl) är redskap för meditation. Singande skålar görs i handarbete, klangen och frekvensen varierar efter material, vikt och kvalitet.

Rogivande och avstressande Fair Trade-produkter

Sitt ner med en kopp te, ta en av våra smekande handstenar eller antistressbollar...  det finns mycket som kan hjälpa dig att varva ner och hitta lugnet i vardagen.

Certifierade regnstavar av Copado-kaktus från Chile

Copado-kaktus (Eulychnia acida) är en skyddad växt. Det är endast de döda kaktusgrenarna som samlas för att göra regnstavar. Små familjeföretag tillverkar stavarna i handarbete. Försäljning och export sker i samarbete med organisationen Beas y Tapia och följer WFTO:s  principer för Fair Trade. Tillverkningen sker enligt CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora). 

Foto med en Copado-kaktus (Eulychnia acida). Bildkälla: Beas y tapia, Chile.Våra regnstavar, Palos de Agua eller Palos de Iluva, tillverkas traditionellt i norra Chile. I Atacamaregionen, ett område med mycket torrt klimat, används dessa rör traditionellt av urbefolkningen vid ceremonier för att tillkalla det alltid efterlängtade, men ytterst sällsynta regnet.