Schysst frukost

Börja dagen med gott samvete!

Att ha en god start på dagen är viktigt för många av oss. Ta dig tid till en lugn frukost. Duka fram hälsosamt och gott, ekologiskt och Fairtrade-märkt. 

Fairtrade-märkt morgonmat handlar du i stora livsmedelsaffärer som ICA, Coop eller Lidl. Där finns ett ganska rikt utbud av Fairtrade-märkta produkter: te, kaffe, te, juice, marmelader, honung, müsli och bananer. Några matvaror erbjuder vi även här i webbutiken: Vi har påsteer, snabbkaffe, kryddor till müsli, torkade frukter.

Vill du duka upp till en riktigt fair frukost?

Gör din frukost riktigt fair och duka bordet med mer än rättvist handlad mat! Det finns tillbehör som är producerade under schyssta, dvs rättvisa förhållanden. Dessa köper du enklast i en Fair Trade-butik som Klotet: Brödkorg, muggar, underlägg, tallrikar eller smörkniv. Allt detta gör din frukost ännu mer rättvis. 

Ta chansen!

Berätta för personalen i din livsmedelsaffär, vad helst just du önskar dig till en rättvisemärkt frukost. Det är efterfrågan som styr utbudet även i en hållbar konsumtion; ju fler vi är som frågar efter Fairtrade-mat och ju oftare vi ställer frågan, desto större blir chansen att din handlare tar in fler Fairtrade-produkter. Och desto fler odlare och producenter får möjlighet att försörja sig under rättvisa, acceptabla villkor.

En kopp kaffe eller te kan betyda så mycket mer än en bra start på dagen.

Schysst frukost med Teservice tillverkade för Fair Trade.