Om oss

Detta är Klotet Lund

Denna webbutik ägs och drivs av Klotet i Lund, en lokal ideell förening med en butik i Lund, ett 40-tal volontärer och ca 80 stödmedlemmar. 

Webbutiken startades våren 2017 med ett mindre urval av butikens sortiment. Ni som känner till vår butik i Lund vet vilket fantastiskt sortiment Klotet erbjuder. Där finns hundratals hantverksprodukter inom inredning och förvaring, leksaker, smycken och accessoarer. Därtill kommer ett utbud av utsökta matvaror/livsmedel. Hela sortimentet är rättvist eller etiskt producerat och handlat. Vår butik i Lund är nog Sveriges största och finaste Fair Trade-butik! 


Rättvisa produkter till rättvisa priser

 Världsbutiken Klotet är specialiserad på Fair Trade-produkter från regioner med utbredd fattigdom i Afrika, Asien och Latinamerika. Mindre kooperativ och familjeföretag ges tack vare rättvis handel en chans att förbättra levnadsvillkoren för medlemmar och anställda samt deras familjer. De tillverkar och odlar kvalitetsprodukter som efterfrågas av oss välbärgade konsumenter i västvärlden men som sällan passar in i handelskedjornas koncept. För produktion och odling gäller kriterierna för Fair Trade, bl. a.

  • acceptabla arbetsförhållanden
  • rättvis lön
  • inget utnyttjande av barnarbete, ingen diskriminering
  • hänsyn till miljön 


Besök webbutiken ofta

Sortimentet utökas kontinuerligt, bäst syns det i kategorin Nyheter. Vi skickar inte ut nyhetsbrev. Endast i våra medlemsbrev informerar vi om vad som är aktuellt i butiken och i föreningen. 

Vi bloggar på föreningens hemsida, men mycket sparsamt. Tiden räcker för sällan till. Är du intresserad eller har du ett tips - hör gärna av dig, enklast genom kontaktformuläret.

Vår lagerhållning är begränsad. När varor tar slut kan det ibland dröja flera veckor innan vi får en ny leverans. Det finns olika anledningar till detta: exempelvis tar transporter längre tid eftersom de samordnas av miljöskäl eller att vi måste invänta nästa skördesäsong. Du har möjlighet att bevaka en produkt för at få veta när den åter finns i vårt lager.

Vår webbutik ska även vara ett skyltfönster för Fair Trade. Vi vill visa mångfalden, trots att höga fraktkostnader hindrar oss att leverera skrymmande produkter som barnmöbler och stora korgar utanför Lund. 


Rabatter och kampanjer

Medlemsrabatt

Som medlem i Föreningen för Världsbutiken Klotet i Lund får du 10 % rabatt på allt hantverk. Detta gäller naturligtvis även när du handlar i webbutiken. Rabattkoden får du med våra medlemsutskick.

Presentkort

Vi kan fortfarande inte erbjuda presentkort för att handla i webbutiken, men vi hoppas att kunna erbjuda det till hösten 2018. 


Hoppfulla och glada barn i ett barnhem i Kathmandu/Nepal. Contigo Fairtrade samarbetar med Gautam Handicrafts som bl.a. ge ekonomiskt stöd till barnhemmet.

Gautam Handicrafts i Nepal tillverkar silversmycken och har åtta fast anställda medarbetare. Gautam följer Fair Trade-principerna och samarbetar med det tyska Fair Trade-företaget Contigo. Med 5 % av den årliga vinsten stödjer Gautam ett barnhem nära Kathmandu (Poor and Orphan Children Relief Center, PAORC).

Kunder tittar på skyltfönstret i väntan på att butiken Klotet ska öppnas.

Stängd? Inga väntetider i vår webbutik - välkommen att handla när du vill i Klotets  webbutik!