Om oss

Denna webbutik ägs och drivs av Klotet i Lund, en lokal ideell förening med en butik i Lund, ett 40-tal volontärer och ca 100 stödmedlemmar. 

Webbutiken startades våren 2017 med ett mindre urval av butikens sortiment. Ni som känner till vår butik i Lund vet vilket fantastiskt sortiment Klotet erbjuder. Där finns hundratals hantverksprodukter inom inredning och förvaring, leksaker, smycken och accessoarer. Därtill kommer ett utbud av utsökta matvaror/livsmedel. Nästan 90% av sortimentet är rättvist producerat och handlat. Vi är Lunds största och finaste Fair Trade-butik! 


Rättvisa produkter till rättvisa priser

 Världsbutiken Klotet är specialiserad på Fair Trade-produkter från regioner med utbredd fattigdom i Afrika, Asien och Latinamerika. Mindre kooperativ och familjeföretag ges tack vare rättvis handel en chans att förbättra levnadsvillkoren för medlemmar och anställda samt deras familjer. De tillverkar och odlar kvalitetsprodukter som efterfrågas av oss välbärgade konsumenter i västvärlden men som inte alltid passar in i handelskedjornas koncept. För produktion och odling gäller Fair Trade-principer, bl. a.

  • acceptabla arbetsförhållanden
  • rättvis lön
  • inget utnyttjande av barnarbete, ingen diskriminering
  • hänsyn till miljön 


Besök webbutiken ofta

Sortimentet utökas kontinuerligt och redan på startsidan kan du se våra nya varor!

Vår lagerhållning är begränsad. När varor tar slut kan det ibland dröja flera veckor innan vi får en ny leverans. Det finns olika anledningar till detta: exempelvis tar transporter längre tid eftersom de samordnas av miljöskäl eller att vi måste invänta nästa skördesäsong. 

I vår webbutik kommer vi även att ha stora produkter såsom barnmöbler och stora korgar. Fraktkostnaderna för dessa skulle bli orimligt höga. Om du väljer att köpa en skrymmande produkt ska den hämtas i vår butik i Lund. Inom Lunds stad kan du få den levererad mot en smärre avgift.


Rabatter och kampanjer

Medlemsrabatt
Som medlem i föreningen Klotet i Lund får du 10 % rabatt på allt hantverk. Detta gäller naturligtvis även när du handlar i webbutiken. Rabattkoderna får du med våra medlemsutskick.

Presentkort
Vi kan för närvarande inte lösa in presentkort i webbutiken men kommer att erbjuda den möjligheten i framtiden. Vi återkommer med mer information om detta.


Hoppfulla och glada barn i ett barnhem i Kathmandu/Nepal. Contigo Fairtrade samarbetar med Gautam Handicrafts som bl.a. ge ekonomiskt stöd till barnhemmet.

Gautam Handicrafts i Nepal tillverkar silversmycken och har åtta fast anställda medarbetare. Gautam följer Fair Trade-principerna och samarbetar med det tyska Fair Trade-företaget Contigo. Med 5 % av den årliga vinsten stödjer Gautam ett barnhem nära Kathmandu (Poor and Orphan Children Relief Center, PAORC).

Kunder tittar på skyltfönstret i väntan på att butiken Klotet ska öppnas.

Stängd? Inga väntetider i vår webbutik - välkommen att handla dygnet runt i Klotets  webbutik!