Säsong SOMMAR

Sommar, sol, semester & ett gott samvete! 

Den här sommaren liknar inte någon tidigare. Men för nästan alla som tillverkar de fina produkter du kan köpa i vår butik har vardagen förändrats mycket mer drastiskt jämfört med oss i Sverige. 

Visa solidaritet genom att köpa Fair Trade-produkter! 

Uppfriskande teer och smakliga godsaker till picknick, lätt sommarlunch eller fika i naturen, smakrika kryddblandningar till kvällens grillning. Kanske en ny sittdyna till barnen? Packa ner dem i picknickkorgen eller ta med som present till vänner och släkt. Visa omtanke även under dina semesterdager! Just nu behövs det mer än någonsin.

Semester för alla?

För oss är lagstadgade semesterdagar med semesterlön sedan länge en självklarhet. Arbetslösheten är dessutom förhållandevis låg. De allra flesta människorna i Sverige kan därför njuta av en betald semestertid på ett eller annat sätt. I många länder utanför västvärlden är det inte så. Ett arbete som inkluderar regelbundna lediga dagar, t o m med betald lön, är fortfarande något många människor drömmar om i länder som Bangladesh, Colombia, Sydafrika eller Kenya. Fair Trade bidrar till att skapa fler arbetstillfällen till rimliga villkor.