Rökelse Dammarharts, naturlig & giftfri

  • 52 SEK

Tyvärr tillfälligt slut :( 

Kvar i lager: 0 

Dammarharts är ett naturligt harts. De små, ljusgula bitarna är av mycket hög kvalitet. Dammar har en fräsch doft av citron. Som rökelse används dammar traditionellt till reningsritualer. Doften sägs rensar sinnet från negativa tankar och skapar en god stämning. Den tillskrivs en antidepressiv inverkan; dammarharts skänker, så att säga, ljus åt själen.

De små bitarna ska mortlas innan användningen. Dammarharts kan även blandas med annan rökelse.

Vikt: 50 g i glasburk

Ingredienser: Dammarharts (sacred plants). Inga konstgjorda doftämnen.
Inga giftiga ämnen.

OBS! Hartset är inte avsedd till förtäring. Det ska förvaras oåtkomligt för barn.

Kådan utvinns från träd som växer framförallt Sydostasien. Dammarharts används även som bas för enkaustik, i fernissa och i parfymer.  

  • Ursprung: Indien.
  • Producent / Importör: Globo Fair Trade.
  • Certifiering: Fair Trade.

Dammar som rökelse används på olika sätt. Ett sätt är följande:
Du behöver rökelsekol och en värmetålig skål, fyll den gärna med sand och placera skålen på ett eldfast underlag. Tänd kolet och när det blivit gråvitt, kan du strö över lite mortlad rökelse. Hartset behöver bara glöda, det ska inte brinna.

Rökelse har används genom tiderna för att få människor att känna sig lugna och harmoniska. De kan vara en del i meditationen, i den ayurvediska läkekonsten eller i religiösa ritualer.  Att tända rökelse är ofta ett sätt att skapa en trivsam atmosfär i rummet, att sprida väldoft eller att minska stress.