BARN

Till dop & namngivning / Dekorera barnrummet Träleksaker & Pussel /  Mjuka leksaker Praktiskt & LekfulltPyssel DIY 

Barn lär sig bäst genom lek: Världen blir begriplig, fantasin får vingar. Som vuxen gläds du åt att leksakstillverkningen skapar efterlängtade arbetstillfällen och att pussel, dragleksaker, tygtavlor och gummidjur har tillverkats under rättvisa och miljövänliga förhållanden. Våra leksaker passar framförallt barn i åldern 3-6 år.

Vårt sortiment består av pedagogiska och inspirerande leksaker i giftfria, glada färger till de yngre barnen. Till de allra yngsta finns även presenter till dop eller namngivning. Bilderböcker med berättelser från länder utanför Europa kompletterar.

Foto: El Puente - Die Fair Trade Pioniere

Extra angeläget när det gäller barn

En lycklig barndom, för alla barn. Att få växa upp i en trygg och kärleksfull omgivning, att utvecklas i sin egen takt, vara glatt och tillitsfullt - den rättigheten bör varje barn ha i vilken del av världen det än lever. Ändå tvingar extrem fattigdom många familjer att låta barnen bidra till försörjningen. Barnen utnyttjas som billig arbetskraft: i fabriker, på fälten eller i hushållen.

Hela Klotets sortiment är producerat utan utnyttjandet av barnarbete - principerna för rättvis handel kräver bl. a just detta. Här i vår barnavdelning med leksaker och lekfulla bruksföremål känns detta extra gott att veta.