Fair Trade-leksaker och presenter i trä och tyg till yngre barn

Mjuka leksaker som tygdockor eller träleksaker som pussel, vad exakt du väljer till barnet spelar kanske mindre roll. Tänk på att särskilt yngre barn lär sig bäst genom lek: Världen blir begriplig, fantasin får vingar. Våra leksaker är Fair Trade, dvs som vuxen gläds du åt att leksakstillverkningen skapar efterlängtade arbetstillfällen i Sri Lanka, Indien och Thailand, och att pussel, dragleksaker, bilar och dockor har tillverkats under rättvisa och miljövänliga förhållanden. 

Leksaker för barn i åldern 3-8 år

Vårt sortiment består av pedagogiska och inspirerande leksaker i giftfria, glada färger till de yngre barnen. Till de allra yngsta finns även presenter till dop eller namngivning. 

Foto: El Puente - Die Fair Trade Pioniere

Leksaker som tillverkas till alla barns glädje

En lycklig barndom, för alla barn. Att få växa upp i en trygg och kärleksfull omgivning, att utvecklas i sin egen takt, vara glatt och tillitsfullt - den rättigheten bör varje barn ha, i vilken del av världen det än lever. Ändå tvingar extrem fattigdom många familjer att låta barnen bidra till försörjningen. Barnen utnyttjas fortfarande alltför ofta som billig arbetskraft i fabriker, på fälten eller i hushållen.

Hela Klotets sortiment är producerat utan utnyttjandet av barnarbete - principerna för rättvis handel kräver bl. a. just detta. Här i vår barnavdelning med leksaker och lekfulla bruksföremål känns detta extra gott att veta. 

Fsir Trade-princip 5, inget utyttjande av barnarbete och inget tvångsarbete. WFTO.