BARN

Leksaker och presenter till yngre barn

Mjuka leksaker som dockor eller träleksaker som pussel, oavsett vilka så lär sig barn bäst genom lek: Världen blir begriplig, fantasin får vingar. Våra leksaker är Fair Trade, dvs som vuxen gläds du åt att leksakstillverkningen skapar efterlängtade arbetstillfällen i Sri Lanka, Indien och Thailand och att pussel, dragleksaker, bilsr, tygtavlor och gummidjur har tillverkats under rättvisa och miljövänliga förhållanden. 

Presenter till dop & namngivning Träleksaker & Pussel /  Mjuka leksaker Praktiskt, Lekfullt & Dekorativt

Leksaker för barn i åldern 3-8 år

Vårt sortiment består av pedagogiska och inspirerande leksaker i giftfria, glada färger till de yngre barnen. Till de allra yngsta finns även presenter till dop eller namngivning. 

Foto: El Puente - Die Fair Trade Pioniere

Extra angeläget när det gäller barn

En lycklig barndom, för alla barn. Att få växa upp i en trygg och kärleksfull omgivning, att utvecklas i sin egen takt, vara glatt och tillitsfullt - den rättigheten bör varje barn ha i vilken del av världen det än lever. Ändå tvingar extrem fattigdom många familjer att låta barnen bidra till försörjningen. Barnen utnyttjas som billig arbetskraft: i fabriker, på fälten eller i hushållen.

Hela Klotets sortiment är producerat utan utnyttjandet av barnarbete - principerna för rättvis handel kräver bl. a just detta. Här i vår barnavdelning med leksaker och lekfulla bruksföremål känns detta extra gott att veta. 

Fsir Trade-princip 5, inget utyttjande av barnarbete och inget tvångsarbete. WFTO.