Tovade sittdynor, stora & små, från Nepal

Stolsdynor ökar trivseln och de är små inredningsdetaljer som kan göra stor skillnad. Ett pratglatt sällskap trivs längre runt matbordet när alla sitter skönt. Handtovade sittdynor är mjuka, bekväma och samtidigt mycket tåliga.

Sittdynor tovade för hand - en äkta hantverksprodukt

Fair Trade Klotet säljer sittdynor som är Fair Trade. Dynorna görs av små producentgrupper i ibland ganska avlägsna områden i Nepal. Att tova föremål är en viktig inkomstkälla; våra leverantörer Afroart och Fair Monkey garanterar att lönerna och arbetsvillkoren är goda. 

Att tova dynor kräver många arbetssteg och mycket handarbete: Fårull ska kardas och rensas, den färgas med azo-fria färger, tovas med hjälp av tvål och vatten i flera omgångar, formas och torkas. 

Du köper en genuin hantverksprodukt av hög kvalitet. 

Stora och små tovade sittdynor

Att se på tovade sittdynor från Afroart och Fair Monkey väcker lite glada känslor, varje gång. Dynorna med sina livfulla färger och mönster är vackra dekorationer på stolar, pallar och andra sittmöbler. Det kan vara i köket eller gästrummet, i stugan, eller utomhus på altanen, balkongen, i trädgården eller naturen. Det blir också lätt och roligt att markera sin favoritplats. 


Sittdynor från Fair Monkey, Lätt att vika ihop och ta med på utflykt. Fair Trade. Foto: Fair Monkey