Sittdynor tovade för hand - en Fair Trade-produkt som ökar trivseln

Sittdynor, stolsdynor eller sittunderlägg är en inredningsdetalj som ökar trivseln. Du köper en genuin Fair Trade-produkt av hög kvalitet, från importörer som Afroart. Handtovade sittdynor är mjuka, bekväma och samtidigt mycket tåliga. När alla sitter skönt trivs ett pratglatt sällskap ännu längre runt bordet. Ute i det fria sitter ni torrt även om bänken eller stenen fortfarande är fuktig. 

Sittdynor Fair Trade - fina inredningsdetaljer som gör stor skillnad

På Klotet Lund köper du sittdynor och stolsdynor som är handtovade i små producentgrupper eller i hemarbete, ibland i ganska avlägsna regioner i Nepal. Att tova föremål har tradition i Nepal och är en viktig inkomstkälla. Att tova dynor kräver många arbetsmoment och mycket handarbete: Fårull ska kardas och rensas, den färgas med azo-fria färger, tovas med hjälp av tvål och vatten i flera omgångar, formas och torkas. Tack vare Fair Trade är arbetsförhållanden och lönen goda och det finns ett nära, respektfullt samarbete mellan leverantörerna och producentgrupperna.

Stora och små tovade sittdynor

Att se på tovade sittdynor och sittunderlägg från Afroart och andra Fair Trade-importörer väcker lite glada känslor, varje gång. Dynorna med sina avstämda färger och mönster är vackra dekorationer på stolar, pallar och andra sittmöbler. Det kan vara i köket eller gästrummet, i stugan, eller utomhus på altan och balkong, i trädgården eller i naturen. Barnen kan använda sina sittdynor som ett roligt sätt att paxa sin favoritplats. 


Sittdynor från Fair Monkey, Lätt att vika ihop och ta med på utflykt. Fair Trade. Foto: Fair Monkey