Tovade sittdynor, stora & små, från Nepal

Sittdynor tovade för hand - en tålig hantverksprodukt

Sittdynor, stolsdynor eller sittunderlägg ökar trivseln. Handtovade sittdynor är mjuka, bekväma och samtidigt mycket tåliga. När alla sitter skönt trivs ett pratglatt sällskap ännu längre runt bordet. Ute i det fria sitter ni torrt även om bänken eller stenen fortfarande är fuktig. Du köper en genuin hantverksprodukt av hög kvalitet. 

Sittdynor Fair Trade - fina inredningsdetaljer som gör stor skillnad

På Klotet Lund köper du sittdynor och stolsdynor som är handtovade i små producentgrupper eller i hemarbete, ibland i ganska avlägsna regioner i Nepal. Att tova föremål har tradition i Nepal och är en viktig inkomstkälla. Att tova dynor kräver många arbetssteg och mycket handarbete: Fårull ska kardas och rensas, den färgas med azo-fria färger, tovas med hjälp av tvål och vatten i flera omgångar, formas och torkas. Tack vare Fair Trade är arbetsförhållanden och lönen goda och det finns ett nära, respektfullt samarbete mellan leverantörerna Afroart/FairMoneky och producentgrupperna.

Stora och små tovade sittdynor

Att se på tovade sittdynor från Afroart och Fair Monkey väcker lite glada känslor, varje gång. Dynorna med sina avstämda färger och mönster är vackra dekorationer på stolar, pallar och andra sittmöbler. Det kan vara i köket eller gästrummet, i stugan, eller utomhus på altan och balkong, i trädgården eller i naturen. Det blir också ett roligt sätt att markera sin favoritplats. 


Sittdynor från Fair Monkey, Lätt att vika ihop och ta med på utflykt. Fair Trade. Foto: Fair Monkey