Väskor, Tygkassar & Fodral

Ett litet urval av fina väskor och snygga fodral

Klotets sortiment av väskor är litet och skiljer sig från det vad vanliga väskaffärer erbjuder. Tygkassar av ekologiskt odlad bomull är miljövänliga och praktiska. Letar du efter något att förvara älskade småsaker i? Våra handtovade fodral för mobilen eller glasögonen har ofta roliga motiv, de välgjorda och unika exemplar.

Dags att köpa en ny väska? Ett etiskt val gör skillnad!

I butiken iLund kan du köpa snygga axelremsväskor i nappa eller av nylonnät. De är etiskt handlade väskor från Indien och Kambodja. Materiale. Den omsorgsfulla, skickliga tillverkningen för hand håller hög kvalitet till ett mycket bra pris. Läderaccessoarer tillverkas bland annat för Globo Fair Trade Partner, en av Tysklands stora importörer av etiska modeaccessoarer som är trendiga och samtidigt tidlöst eleganta. 

Smart återbruk

Väskorna på bilden nedan finns endast i vår butik i Lund. Dessa Axelremsväskorna från Smateria utvecklades av två kreativa italienare med gemensam passion för hållbarhet och business. De är exempel på eco-fashion där väskor och accessoarer förenar mode, lekfullhet och socialt ansvar. 

Design och funktionalitet samspelar. Tillverkningen är noggrann in i minsta detalj och sker i Kambodja under rättvisa förhållanden. Materialet är ett fint exempel för smart återbruk (upcycling): Väskorna är gjorda av nylonnät, resterna från tillverkningen av fisknät och byggnadsmaterial. Genom att kombinera de olika färgerna får väskorna sitt speciella skimmer.