Väskor & Ryggsäckar

Ett litet, exklusivt urval av väskor

Klotets sortiment av väskor och ryggsäckar är litet men exklusivt. Våra snygga axelremsväskor i nappa eller av fisknät är etiskt handlade väskor från Indien och Kambodja. Materialet och den omsorgsfulla, skickliga tillverkningen för hand håller hög kvalitet till ett mycket bra pris. 

Väskorna på bilden här är nya i Klotets sortiment och finns än så länge endast i vår butik i Lund.

                                                                                             

Axelremsväskor, upcuycling av fisknät, från Smateria. Italiensk design fair made in Kambodja.

Smart återbruk

Axelremsväskorna från Smateria utvecklades av två kreativa italienare med gemensam passion för hållbarhet och business. De är exempel på eco-fashion där väskor och accessoarer förenar mode, lekfullhet och socialt ansvar. 

Design och funktionalitet samspelar. Tillverkningen är noggrann in i minsta detalj och sker i Kambodja under rättvisa förhållanden. Materialet är ett fantastiskt exempel för smart återbruk (upcycling): Väskorna är gjorda av fisknät.


Dags att köpa en ny väska eller ryggsäck? Ett etiskt val gör skillnad!

Läderaccessoarer tillverkas bland annat för Globo Fair Trade Partner, en av Tysklands stora importörer av etiska modeaccessoarer som är trendiga och samtidigt tidlöst eleganta. 

Ryggsäcken 'Melawear' är genomtänkt praktisk att använda och bekväm att bära. Ekologiskt material och miljövänlig, hållbar produktion under rättvisa förhållanden har kombinerats med hög funktionalitet.