Väskor & Tygkassar

Ett litet, exklusivt urval av väskor

Klotets sortiment av väskor är litet men exklusivt. Våra snygga axelremsväskor i nappa eller av nylonnät är etiskt handlade väskor från Indien och Kambodja. Materialet och den omsorgsfulla, skickliga tillverkningen för hand håller hög kvalitet till ett mycket bra pris.

Dags att köpa en ny väska? Ett etiskt val gör skillnad!

Läderaccessoarer tillverkas bland annat för Globo Fair Trade Partner, en av Tysklands stora importörer av etiska modeaccessoarer som är trendiga och samtidigt tidlöst eleganta. 

Smart återbruk

Väskorna på bilden nedan finns än endast i vår butik i Lund. Dessa Axelremsväskorna från Smateria utvecklades av två kreativa italienare med gemensam passion för hållbarhet och business. De är exempel på eco-fashion där väskor och accessoarer förenar mode, lekfullhet och socialt ansvar. 

Design och funktionalitet samspelar. Tillverkningen är noggrann in i minsta detalj och sker i Kambodja under rättvisa förhållanden. Materialet är ett fantastiskt exempel för smart återbruk (upcycling): Väskorna är gjorda av resterna från tillverkningen av nylonnät som används till fisknät och byggnadsmaterial. Genom att kombinera de olika färgerna får väskorna sitt speciella skimmer.