Föreningen Klotet i Lund

Lunds finaste och mest rättvisa presentbutik! 

Det är Föreningen för Världsbutiken Klotet i Lund som driver både webbutiken och butiken i Lund. Klotet är en ideell förening utan eget vinstintresse. Som världsbutik för Fair Trade och rättvis handel sammanför Klotet konsumenter i Sverige med produkter tillverkade i Afrika, Asien eller Latinamerika. Syftet är att genom rättvis handel förbättra sociala, ekonomiska och miljömässiga livsvillkor för människor i länder med utbredd fattigdom. 

Föreningen

Som förening är Klotet en del i Fair Trade-länken mellan konsumenter i västvärlden och producenter i syd, dvs. i Afrika, Asien och Latinamerika.  Som medlem i paraplyorganisationen Fair Trade Återförsäljarna är föreningen medlem i World Fair Trade Organization (WFTO) och i  Fairtrade Sverige.

Föreningens stadgar § 1:
"Föreningen har till uppgift att uppmuntra människor att konsumera med ansvar gentemot och i solidaritet med producenter i utvecklingsländerna. Det skall ske genom försäljning i butik och via återförsäljare samt informationsarbete."


Butiken

I butiken på Stora Tomegatan 48 i Lund väntar ett fantastiskt sortiment på dig. Här i webbutiken säljer och presenterar vi ett urval; det ska vara lätt att handla rätt även när du inte har nära till en Fair Trade-shop.

Butiken i Lund har många lockande skyltfönster. Här drar den orange-röda sittbollen från Usha Exim i Indien blickarna till sig.

Klotets skyltfönster med kuddfordral från Bangladesh och i färg matchande uggla från Sri Lanka och sidenscarf.

Kuddfodral från AfroArt med matchande uggla och sidenscarf.

Klotets skyltfönster som visar bredden av sortimentet: inredning, leksaker i trä och tyg, accessoarer, Fairtrade-te, kryddor och sås till matlagning.

Här ges en försmak på Klotets varierade sortiment:  Inredning, leksaker, väskor, dekoration, matvaror ... 


Klotets skyltfönster vid entrén visar läderväskor i olika storlekar och färgar, därtill trumma, barnpall av trä och hudvårdsprodukter.

Kom gärna in i butiken när du är i Lund!

En nöjd kund lämnar butiken Klotet.

Välkommen åter!
Till butiken i Lund och här i butiken på webben!


Här finns butiken i Lund

Världsbutiken Klotet i Lund

Stora Tomegatan 48
223 51 Lund


Kontakt och öppettider