Om Klotet Lund, en Världsbutik för Fair Trade, lokal förening

Det är Föreningen för Världsbutiken Klotet i Lund, Organisationsnr. 845001-1617, som driver både den här webbutiken och en fysisk butik i Lund. Vi är en lokal ideell förening utan eget vinstintresse och grundades 1983.
Vi har inga fasta kontorstider där du kan nu oss; bäst är det därför att använda Kontaktformuläret.


Sveriges mest rättvisa presentbutik! 

Vårt mål är att genom rättvis världshandel förbättra sociala, ekonomiska och miljömässiga livsvillkor för människor i länder och regioner med utbredd fattigdom, framförallt i Afrika, Asien och Latinamerika. 


Rättvisa produkter till rättvisa priser

Klotet Lund är specialiserad på Fair Trade-produkter. Vi driver Sveriges största webbutik för rättvis världshandel, med hundratals hantverksprodukter inom heminredning, förvaring och dekoration, därtill leksaker, smycken och accessoarer. Detta kompletteras med ett utbud av utvalda Fairtrade-märkta matvaror/livsmedel. 

Produkterna tillverkas eller odlas oftast av mindre kooperativ eller familjeföretag. Det är kvalitetsprodukter som efterfrågas av oss välbärgade konsumenter i västvärlden men som sällan passar in i handelskedjornas koncept. För produktion och odling gäller kriterier för Fair Trade, bl. a.

  • acceptabla arbetsförhållanden
  • rättvis lön
  • inget utnyttjande av barnarbete
  •  ingen diskriminering
  • hänsyn till miljön.

Detaljerad information om kriterierna för rättvis handel finns i menyn under rubriken "Vad är Fair Trade?"


Lokalt och globalt

Som förening är Klotet en del i Fair Trade-länken mellan konsumenter i västvärlden och producenter i syd, dvs. i Afrika, Asien och Latinamerika.  Vi är medlem i paraplyorganisationen Fair Trade Återförsäljarna som representerar Sveriges världsbutiker, Fair Trade Shops och Fair Trade-caféer i World Fair Trade Organization (WFTO) och i Fairtrade International.


Butiken

I butiken på Stora Tomegatan 48 i Lund väntar ett fantastiskt sortiment på dig. Här i webbutiken säljer och presenterar vi ett urval; det ska vara lätt att handla rätt även när du inte har nära till en affär med rättvisa produkter.

Butiken i Lund har många lockande skyltfönster. Här drar den orange-röda sittbollen från Usha Exim i Indien blickarna till sig.

Klotets skyltfönster med kuddfordral från Bangladesh och i färg matchande uggla från Sri Lanka och sidenscarf.

Kuddfodral från AfroArt med matchande uggla och sidenscarf.

Klotets skyltfönster som visar bredden av sortimentet: inredning, leksaker i trä och tyg, accessoarer, Fairtrade-te, kryddor och sås till matlagning.

Här ges en försmak på Klotets varierade sortiment:  Inredning, leksaker, väskor, dekoration, matvaror ... 


Här finns butiken i Lund

Världsbutiken Klotet i Lund

Stora Tomegatan 48
223 51 Lund


Kontakt och öppettider


En nöjd kund lämnar butiken Klotet.

Välkommen åter! I butiken i Lund och här i webbutiken!