Föreningen Klotet i Lund

Klotet är Lunds finaste och mest rättvisa presentbutik! 

Det är Föreningen för Världsbutiken Klotet i Lund som driver både webbutiken och butiken i Lund. Klotet är en ideell förening utan eget vinstintresse. Som världsbutik för Fair Trade och rättvis handel sammanför Klotet konsumenter i Sverige med produkter tillverkade i Afrika, Asien eller Latinamerika. Syftet är att genom rättvis handel förbättra sociala, ekonomiska och miljömässiga livsvillkor för människor i länder med utbredd fattigdom. 


I butiken på Stora Tomegatan 48 i Lund väntar ett fantastiskt sortiment på dig. Här i webbutiken säljer och presenterar vi ett urval, det ska vara lätt att handla rätt. 

Butiken i Lund har många lockande skyltfönster. Inte minst den orange-röda sittbollen från Usha Exim i Indien drar blickarna till sig.

Klotets skyltfönster med kuddfordral från Bangladesh och i färg matchande uggla från Sri Lanka och sidenscarf.

Kuddfodral från AfroArt med matchande uggla och sidenscarf.

Klotets skyltfönster som visar bredden av sortimentet: inredning, leksaker i trä och tyg, accessoarer, Fairtrade-te, kryddor och sås till matlagning.

Här ges en försmak på Klotets varierade sortiment:  Inredning, leksaker, väskor, dekoration, matvaror ... 


Klotets skyltfönster vid entrén visar läderväskor i olika storlekar och färgar, därtill trumma, barnpall av trä och hudvårdsprodukter.

Kom gärna in i butiken när du är i Lund!

En nöjd kund lämnar butiken Klotet.

Välkommen åter! Till butiken i Lund och butiken på webben!


Här finns butiken i Lund


Världsbutiken Klotet i Lund
Stora Tomegatan 48
223 51 Lund


Kontakt och öppettider