KORT & PAPPERsDEKO

Handgjort papper & dekoration

Som gratulations- eller hälsningskort är handgjorda brevkort av loktabark (”Nepali paper” eller "Himalayapapper") särskilt omtyckta av vuxna. Våra kort av vanligt papper, hampa eller bomull har oftast roliga motiv, favorit är elefanten, som gillas av barn. Girlanger och små dekorationer passar till vardag och fest. 

Tingatinga-kort

De konstnärliga Tinga-tinga korten med sina naivistiska motiv och intensiva färger har sitt ursprung i 1960-talets Tanzania. De har blivit populära och omtyckta först i vår tid. Klotets sortiment är litet, men med noggrant utvalda material och motiv.

Loktapapper

Kort och girlanger av loktabark/loktapapper exempel på hur en tusenårig hantverkstradition framgångsrikt kan bevaras i modern tid. Himalayapappret har fantastiska egenskaper. Det är extremt tåligt och exemeplvis perfekt för att slå in presenten.

En dikt som hälsning

Dina personliga hälsingar kan oftast utmärkt kompletteras med en dikt. Till dop och namngivning exempelvis känns några rader av Barbro Lindgren alltid rätt. SelmaStories har valt ut några vackra dikter för dop och namngivning.