Handgjorda papperskort & dekorationer i loktapapper

Som gratulations- eller hälsningskort är handgjorda brevkort av loktabark (”Nepali paper” eller "Himalayapapper") särskilt uppskattade av vuxna. Våra kort av vanligt papper, hampa eller bomull har oftast roliga motiv, favorit är elefanten. Girlanger och små dekorationer passar till vardag och fest. 

Visar sida 1 av 2, totalt 43 produkter

Tingatinga-kort

De konstnärliga Tinga-tinga korten med sina naivistiska motiv och intensiva färger har sitt ursprung i 1960-talets Tanzania. De har blivit populära och omtyckta först i vår tid. Klotets sortiment är litet, men med noggrant utvalda motiv.

Loktapapper, Fair Trade-tillverkat

Kort och girlanger av loktabark/loktapapper exempel på hur en tusenårig hantverkstradition framgångsrikt kan bevaras i modern tid. Pappret kallas även för Himalayapappret, eftersom det tillverkas i Nepal. Loktapapper har fantastiska egenskaper. Det är extremt tåligt och perfekt för att slå in presenten.

En dikt som hälsning

Dina personliga hälsingar kan oftast utmärkt kompletteras med en dikt. Till dop och namngivning exempelvis känns några rader av Barbro Lindgren alltid rätt. SelmaStories har valt ut några vackra dikter för dop och namngivning.