• Hängsmycke med Ginkgoblad som dekoaration. Screentryck (serigrafi) i blått på vit. Nickelfri mässing. Guldglänsande kedja. Fair Trade från Indien.
  • Hängsmycke med Ginkgoblad som dekoaration. Baksidan guldglänsande. Nickelfri mässing. Guldglänsande kedja.

Hängsmycke "Ginkgo", screentryck på mässing

135 SEK


Kvar i lager: 1

Vackert halssmycke i mässing, på framsidan med en screentryck (serigrafi) av ginkgoblad i blått mot vit backgrund. Smycket är lätt välvt. Halskedjan är guldglänsande. och längden kan varieras. 

Storlek: smycket ø 4 cm; kedjans längd 50-58 cm.. 

Material: Mässing, nickelfri.

Ginkgoträdet är ett av världens mest unika träd. Det kalles även för tempelträd eftersom det är ett heligt träd inom buddhismen och konfucianismen. Ett ginkgoträd tillhörde de få träd som klarade atombomben över Hiroshima. Därför blev trädet av FN utsett till  "hoppets och fredens träd". Bladen har en mycket karakterisktisk form.

  • Ursprung: Indien.
  • Producent/Importör: Tara Projects / EZA Österrike
  • Certifiering: Fair Trade

TARA Projects (Trade Alternative Reform Action) är Fair Trade-länken mellan hantverkare och den internationella marknaden. Fair Trade-principerna säkerställer att hantverksgrupper bl a i utkanten av New Delhi har en stadig inkomst och goda arbetsvillkor. TARA:s "Education sponsorship" ger barn i marginaliserade familjer möjlighet att fullfölja sin skolgång. Organisationen arbetar även inom hälsa, miljö och med utbildningsfrågor för kvinnor.