• En blockljushållare som även är en rökelsehållare. Täljsten. Undersidan. Fair Trade från Kenya.
  • En blockljushållare som även är en rökelsehållare. täljsten, två färgvarianter. Fair Trade från Kenya.

Blockljushållare/rökelsehållare, röd, täljsten

Tyvärr tillfälligt slut i lager. 


Denna ljushållare i täljsten passar för blockljus med en diameter upp till 5,3 cm. Hållaren är i röd färg. Ljushållaren kan även användas som hållare för rökelse. Olika små fördjupningar gör den passande för både tunna och lite kraftigare rökelsestickor. Ytan på undersidan är plan och slät.

Säljs utan blockljus och utan rökelse.

Storlek: passar för blockljus med diameter max 5,3 cm. Passar för rökelsestickor i olika storlekar. Hållarens yttre diameter är 8,5cm.

Material: Täljsten, röd färgad

Täljsten är ett naturmaterial som oftast har små mörka streck eller ytor, vilket kan synas genom färgen och som gör varje produkt unik.

  • Ursprung: Kenya.
  • Producent/Importör: Kisii Self Help Group / InterArt Tyskland
  • Certifiering: Fair Trade.

Fair Trade gör skillnad

Täljstensfigurerna görs för hand i Tabaka, ett centrum för tillverkning av täljstensprodukter. Kisii Self Help Group är en bland många duktiga och skickliga grupper som tillverkar föremål av regionens berömda täljsten. Fair Trade-partnern InterArt i Tyskland garanterar en kontinuerlig och säker inkomst. Livet blir bättre för medlemmarna i Kisii Self Help Group. 


KIsii Self Help Group Tabaka, Kenya. Fair Trade Interart


Långt ifrån alla täljstensarbetare har goda arbetsförhållanden. Här är en tidningsartikel som uppmärksammar situationen i Tabaka (maj 2019):
"Soapstone carvers live a hard life crafting 'white gold'"