• Tvålkopp i två delar. Övre delen med hål så att tvålen kan torka. Bambufiber. Ekobo. Miljövänlig tillverkat. 100 % livsmedelssäkerhet.
  • Tvålkopp i två delar. Övre delen med hål så att tvålen kan torka. Bambufiber. Ekobo. Miljövänlig tillverkat. 100 % livsmedelssäkerhet.

Tvålkopp, bambu, beigefärgad

125 SEK


Kvar i lager: 1

Ljust beigefärgad tvålkopp eller tvålfat av bambufiber, i två delar. Tvålkoppen är till fast tvål. Vattnet kan rinna av. Den övre delen är avtagbar.

Storlek: ca 13 x 10 x 2,5 cm
Tål att diskas i diskmaskin upp till 70°.

Material: bambufiber, bindemedel Melamin. Material och färg är lukt- och smakfria och har 100% livsmedelssäkerhet. Utan mjukgörare, ftalater, PVC och BPA.

  • Ursprung: Kina.
  • Producent/Importör: Ekobo / Fairkauf Handelskontor.

Ekobo:s bambuprodukter av märket Biobu är ett mer miljövänligt och hållbart alternativ till plast- och engångsprodukter. Tidigare användes majsstärkelse som bindemedel. Produkterna hade då en mycket god ekologisk hållbarhet men klarade inte påfrestningar när de användes i vardagen; de fick lätt sprickor och färgen bleknade. Därför blandas nu bambufibrerna med Melamin som är godkänt i produkter avsedda för hantering av livsmedel. 

Klotet har märket Biobu från Ekobo i sitt sortiment eftersom Ekobo inte bara utvecklar ekologiskt hållbara produkter utan även tar sitt ansvar gentemot de människor som står bakom produkten. 

Badrumstillbehör, som tandborstmuggar och tvålkoppar, samt matservis och bestick tillverkas i en liten fabrik i Kina, i utkanten av Shanghai. Av de ca 60 anställda är drygt hälften kvinnor. Fabriken uppfyller kriterierna för Fair Trade: reglerad arbetstid, goda arbetsförhållanden, lön över minimilönen, fast arbetskontrakt, sjukförsäkring, inget barnarbete, ingen diskriminering. Ekobo har tillsammans med fabriken utvecklat både sortimentet och designen.