Pussel i ram, träbokstäver, ABC, alfabet

  • 215 SEK

Tyvärr tillfälligt slut :( 

Kvar i lager: 0

Originellt bokstavspussel i ram med bokstäverna A-Ö i svenskt alfabet. Varje bokstav är en pusselbit som hör ihop med en annan bit som är ett föremål eller djur. Ofta är det sådana som barnet redan känner till: A-Apelsin, B-Banan, C-Cykel, .... lite svårare är O-Ozelott, ... X-Xylofon, Y-Yxa... Bokstaven Q ger utrymme för fantasin; kanske är det en quiddich-boll? Det är inte lätt även för oss vuxna att hitta/känna igen föremål som börjar med just Q. 

Varje bokstav med tillhörande figur är tecknad som siluett på ett papper på ramens botten. Tillsammans med en viúxen kan barnet lära sig hur bokstav, form och färg passar ihop. Leksaken är dessutom mer än bara ett pussel. Bokstäverna kan stå fritt och inbjuder till fritt lek.

Storlek: 27 x 25 cm.

Material: Gummiträ, målat med giftfria färger.

Träpussel från Selective Designs

Miljöaspekten är viktig för Selective Designs. Endast  gummiträ som utrangerats för gummiutvinning kommer till användning. Alla gummiträd på Sri Lanka är planterade. Efter ca 25 år slutar de producera latex och då huggs de ner; återplanteringen är noga reglerad och kontrolleradTrädavverkning, sågning och torkning görs av ett lokalt företag som är miljöcertifierat av den internationella organisationen Forest Stewardship Council FSC.

Sedan många år kommer produkterna från Selective Designs till Klotet genom det lilla svenska företaget FairWood med bas i Halmstad. FairWood är sedan 2015 delägare i Selective Designs. Tillsammans skapas unika leksaker och möbler för barn. Produkterna håller hög kvalitet. Leksakerna förenar ofta barnets lekglädje med ett pedagogiskt innehåll.