• Girlang medtovade ullbollar i två storlekar och olika, harmoniserande färger, symmetriskt ordnade. 150 cm. Fair Trade från Nepal.

Girlang Ullbollar Polka, röd-grön, tovad

175 SEK


Kvar i lager: 1

Fin girlang med tovade ullbollar i dämpade, harmoniserande färgnyanser som på bilden. Bollarna har två storlekar. Tillsammans är de små och stora bollarna ordnade på ett symmetriskt, regelbundet sätt. Spiralmönstret i de tio större, vita bollarna tar upp färgerna grön och röd som finns bland småbollorna; detta ger en fin samklang. Bollarna är rörliga på snöret, genom att öka avståndet mellan dem blir girlangen längre. Girlangen kan hängas i fönstret eller läggas på ett bord som dekoration.

Storlek: längd 120 -150 cm, stora bollar Ø 2,5 cm, små bollar: Ø 1,5 cm

Material: handtovad fårull. Färgerna är azo-fria.

  • Ursprung: Nepal.
  • Producent/Importör: Hatale Udhyog Fair Trade / Globo Fair Trade Partner.
  • Certifiering: Fair Trade.

Hatale Udhyog Fair Trade är ett företag i Sitapaila, en lantlig förort till Kathmandu. Drygt 300 anställda, därav merparten kvinnor, tillverkar produkter av tovad ull eller loktapapper. 

"Hatale" betyder "Handgjort". Att tova ull har en lång tradition i Nepal. Sedan 2007 är företaget medlem Fair Trade-certifierat enligt WFTO:s principer för Fair Trade. All ull kommer från får som inte har utsatts för mulesing.