• Milk Chocolate with Toffee and Sea Salt är en mjölkchoklad med bitar av knäck & havssalt. Fairtrade.

Divine Mjölkchoklad toffee & havssalt

30 SEK


Kvar i lager:  3

Bäst före september 2022.

Divine Smooth Milk Chocolate with Toffee & Sea Salt är en mjölkchoklad med bitar av knäck och havssalt. Chokladen innehåller minst 38 % kakao vilket är mer än i vanlig mjölkchoklad. Smaken är därför krämigare. Andelen mjölk är minst 16 %.

Vikt: 90 g

Ingredienser: Socker, kakaosmör, SKUMMJÖLKspulver (MJÖLK), kakaomassa, knäck (toffe) 10% (socker, glukossirap, smörfett (MJÖLK), salt), smörfett (MJÖLK), havssalt (0,35 %), emulgeringsmedel: solroslecitin, vanilj.

Kan innehålla spår av soja, nötter och gluten.

  • Ursprung: Ghana (kakao).
  • Producent/Importör: Divine / House of Fair Trade.
  • Certifiering: Fairtrade.

"Proudly Farmer Owned" - Divine är den enda chokladtillverkaren där kakaobönder är delägare. Kooperativet Kuapa Kakoo i Ghana, det största Fairtrade-cerifierade kakaokooperativet i världen med ca 87 000 medlemmar, äger 44 % av Divine.


Dekorativa symboler

Det är Adinkra-symboler från Ashanti-folket i Västafrika som pryder Divines chokladförpackningar. Ashanti spelade på 1700- och 1800-talet en viktig roll i Västafrika (delar av dagens Ghana, Togo och Elfenbenskusten); de handlade med slavar, guld och elfenben.

Symbolerna är stiliserade motiv, ofta från djur- och växtvärlden och återger kända folkliga talessätt. En av de viktigaste är SANKOFA, fågeln som vänder huvudet bakåt: "Det är inte förbjudet att vända om för att hämta det som lämnats kvar", dvs "Bara den som känner till sitt ursprung, vet något om sin framtid".

Mer om adinkra-symbolerna finns att läsa på varje förpacknings insida. 

För den nyfikne

Youtube 

Detta youtube-klipp förklarar många adinkra-symboler:


Roman

Om Guldkusten, slavhandeln och dess konsekvenser in i vår tid handlar den fängslande och prisbelönta romanen av Yaa Gyasi, "Homegoing", 2016 (på svenska "Vända hem")

Vända hem, roman av Yaa Gyasi, omslagsbild pocket 2017 från adlibris.