• Khoisan Havssalt från Atlanten, naturligt, utan tillsatser. Utvinns för hand från en underjordisk havsvattensjö

Khoisan Havssalt, flingor i kvarn, oraffinerat

50 kr


Kvar i lager:  1

Khoisan Havssalt är ett naturligt, oraffinerat gourmetsalt från en underjordiskt havsvattensjö vid Sydafrikas västkust. Havsvattnet sipprar ner genom jorden och berikas på ett naturligt sätt med kalcium och andra mineraler samt spårämnen. Detta ger saltet från Khoisan en karakteristiskt mild och fyllig smak. Saltet utvinns för hand, torkas av solen och rena ishavsvindar från Antarktis. 

Ingredienser: Havssalt, flingor.
Inga tillsatser.

Innehåll: 95 g.

Förvaras torrt.

  • Ursprung: Sydafrika.
  • Producent/Importör: Turqle Trading / House of Fair Trade.
  • Certifierad Fair Trade.

Khoisan havssalt utvinns för hand från underjordiskt havsvatten vid Sydafrikas västkust. Fair Trade-gourmetsalt

Khoisan är en del av företaget Turqle Trading som exporterar typiskt sydafrikanska kryddblandningar, såser mm till främst Fair Trade-företag i bl.a. Australien, USA, Tyskland, Nederländerna och Schweiz. I Sverige är det The House of Fair Trade som importerar produkterna. Khoisan-havssalt finns i många av Turqle Tradings produkter, bl a i företagets eget varumärke Ukuva iAfrica.

Turqle Trading bildades 1997 som sydafrikansk paraplyorganisation för Fair Trade. I åtta fabriker med sammanlagt 500 anställda produceras idag drygt 140 produkter: kryddor, såser, marmelader och salt. Turqle Trading  är mån om att råvarorna förpackas på plats, detta ger fler arbetstillfällen. Organisationen är en viktig länk mellan producenterna i Sydafrika och EU-marknaden.