Elefant, täljsten, liten, blå

  • 152 SEK

Tyvärr tillfälligt slut :( 

Lagersaldo: 1

Kvar i lager: 1 

Liten elefant i blå färgad täljsten med små vita prickar. Den är rolig att se på där den står och har nyfiket lyft snabeln. Elefantens färg är något transparent så att täljstenens mönster förblir synligt.

Klotets täljstensfigurer görs för hand. Varje figur är unik, små avvikelser i storlek, form eller mönster kan förekomma. 

Storlek: från fot till  snabelspetsen 6-7 cm.

Material: Täljsten, azofri färg.

  • Ursprung: Kenya.
  • Producent/Importör: Afrikiko / Contigo Fairtrade
  • Certifiering: Fair Trade.

Täljstensfigurer från Kenya

Täljstenssnideriet i Tabaka i Kisii-regionen i västra Kenya har en lång tradition. Stenen bryts för hand och delas i mindre bitar. Därefter bearbetas den noggrant och tålmodigt för hand: den täljs, slipas i vatten med sandpapper, graveras, färgas och poleras till slut. Kisii-täljsten är mycket speciell. Den är kompakt och tung, men ändå mjuk och nästan spröd. Den färdiga produkten utstrålar en speciell glans.

Afrikiko har ett tjugotal anställda som ansvarar för ekonomi, administration, kvalitetskontroll, produktutveckling, lager och export. Företaget samarbetar med drygt 300 hantverkare enligt principerna för Fair Trade. Betalningen per styck är över genomsnittet. Extra stor vikt läggs på goda arbetsvillkor. Kvinnor med småbarn har möjlighet att arbeta hemma.