Katt, natur-röd, täljsten, Fair Trade

  • 68 SEK

Tyvärr tillfälligt slut :( 

Kvar i lager: 0

En vacker katt, handgjord av täljsten, naturfärgad med mörkröda detaljer. Den sitter på typiskt kattvis och tittar nyfiken på dig. Katten är ett djur som tillskrivs många egenskaper och symboler. Våra katter här utstrålar självständighet och elegans. De passar utmärkt som liten present till en kattälskare.

Storlek: 10-11 cm

Material: Täljsten

Klotets täljstensfigurer görs för hand. Varje figur är unik, små avvikelser i storlek, form eller färg kan förekomma.  Till vis del är de målade i transparenta färger. Ibland syns därför täljstenens naturliga små mörka streck eller prickar.

  • Ursprung: Kenya.
  • Producent/Importör: Kisii Self Help Group / InterArt Tyskland
  • Certifiering: Fair Trade.

Fair Trade gör skillnad

Täljstensfigurerna görs för hand i Tabaka, ett centrum för tillverkning av täljstensprodukter. Kisii Self Help Group är en bland många duktiga och skickliga grupper som tillverkar föremål av regionens berömda täljsten. Fair Trade-partnern InterArt i Tyskland garanterar en kontinuerlig och säker inkomst. Livet blir bättre för medlemmarna i Kisii Self Help Group. 


KIsii Self Help Group Tabaka, Kenya. Fair Trade Interart


Långt ifrån alla täljstensarbetare har goda arbetsförhållanden. Här är en tidningsartikel som uppmärksammar situationen i Tabaka (maj 2019):
"Soapstone carvers live a hard life crafting 'white gold'"