• Skulptur Sammanflätade föreställer två människor som står tätt intill varandra och omfamnar varandra. Naturtäljsten från Kenya, för Fair Trade.

Skulptur Sammanflätade, täljsten

295 SEK


Kvar i lager: 1 

 Skulpturen Sammanflätade visar två människor som förenas i sina känsloband. Kanske omfamnar de varandra i ett efterlängtat återseende, kanske ska de skiljas åt för en tid. En underbar liten skulptur som berör betraktarens hjärta.

Storlek: ca 20 cm.

Material: Täljsten, naturfärgad

  • Ursprung: Kenya.
  • Producent/Importör: Afrikiko / Contigo Fairtrade
  • Certifiering: Fair Trade.


Täljstensskulpturer från Kenya för Fair Trade

Täljstenssnideriet i Tabaka i Kisii-regionen i västra Kenya har en lång tradition. Stenen bryts för hand och delas i mindre bitar. Därefter bearbetas den noggrant och tålmodigt för hand: den täljs, slipas i vatten med sandpapper, graveras, färgas och poleras till slut. Kisii-täljsten är mycket speciell. Den är kompakt och tung, men ändå mjuk och nästan spröd. Den färdiga produkten utstrålar en speciell glans.

Afrikiko har ett tjugotal anställda som ansvarar för ekonomi, administration, kvalitetskontroll, produktutveckling, lager och export. Företaget samarbetar med drygt 300 hantverkare enligt principerna för Fair Trade. Betalningen per styck är över genomsnittet. Extra stor vikt läggs på goda arbetsvillkor. Kvinnor med småbarn har möjlighet att arbeta hemma.